luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 mai, 2011

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR1, că vrea ca revizuirea Constituţiei – pentru trecerea la parlamentul unicameral – să se facă înainte de alagerile parlamentare din 2012.

”Ce intenţionez eu ca program este ca în perioada imediat următoare să trimit pe circuit proiectul de revizuire a Constituţiei. El preia decizia luată de români la referendum, de Parlament unicameral, şi, în acelaşi timp, preia multe din hotărârile Curţii Constituţionale care au clarificat articole din actuala Constituţie, ca să nu mai fie nevoie de interpretări. De altfel, cel puţin pentru legi – şi Constituţia fiind mama legilor -, chiar Constituţia spune că hotărârile CCR trebuie să amendeze legile cărora li se adresează”, a declarat Băsescu.

El a precizat că obligaţia sa este aceea de a promova către Parlament rezultatul referendumului.


Referendumul pentru validarea revizuirii Constituţiei ar urma astfel să aibă loc odată cu alegerile locale din primăvara anului 2012.

Şeful statului i-a liniştit şi pe UDMR-işti, privind statutul minorităţilor, pentru neadoptarea căruia ei au ameninţat şi cu ieşirea de la guvernare.

”Eu l-aş adopta azi, dacă aş putea, pentru că ştiu ce este în statutul minorităţilor. Este o colecţie de drepturi pentru toate minorităţile, nu numai pentru cea maghiară, luată din toate legile. Nu este nimic nou. Ideea UDMR-ului a fost să pună totul într-o lege. Noi avem în Legea educaţiei drepturi pentru minorităţi, avem în Legile judecătoreşti drepturi pentru minorităţi, avem în Legile care ţin de cultură drepturi pentru minorităţi”, a mai spus Băsescu, la TVR1.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: