luni

15 aprilie, 2024

4 septembrie, 2011

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, în faţa tinerilor democrat-liberali prezenţi la Şcoala de vară a OTPDL de la Eforie Nord, că urgenţele statului român pentru perioada imediat următoare sunt reforma constituţională, reforma administrativă şi o lege a sănătăţii la fel de bună precum cea a educaţiei.

„Soluţia corectă este un număr mult mai mic de judeţe. Ceea ce înseamnă mult mai puţin personal şi obligaţia de a transfera la comună, oraş, municipiu, atribuţiunile pe care acum le face judeţul. Structurile organizatorice teritoriale să rămână doar proiectele de dezvoltare regională.(…) Sunt lucruri care trebuie făcute şi aş repeta care sunt urgenţele: reforma constituţională, reforma administrativă şi o lege a sănătăţii echivalentă cu legea educaţiei naţionale, care este unul din marile câştiguri ale acestei guvernări”, a declarat şeful statului.

Traian Băsescu a spus că priorităţile enumerate reprezintă „trei lucruri fundamentale pentru a schimba România, pentru a termina procesul de modernizare profundă”.


„Sunt multe alte lucruri despre care putem discuta: legea electorală, votul uninominal, dar acestea stau însă în mâna partidelor cu uşurinţă”, a adăugat preşedintele Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu participă duminică dimineaţa la ultima zi a lucrărilor Şcolii de vară a OT-PDL de la Eforie Nord.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: