marți

4 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 martie, 2013

Președintele Traian Băsescu va discuta cu premierul Victor Ponta, zilele acestea, despre numirea șefilor Parchetului, liderul de la Cotroceni exprimându-și încrderea că prim-ministrul poate să-și asume ”gravitatea situației”.

”Voi discuta cu premierul zilele acestea, să găsim o soluție. (…) Premierul ar putea să înțeleagă și să-și asume gravitatea situației de la parchete. Eu cred că premierul ar putea debloca situația”, a declarat Băsescu, la postul Digi 24.

El a arătat că România are deficit nu numai în numirea procurorului șef al DNA și a procurorului general, dar și la numirea șefului DIICOT și a șefilor de secții din DNA.


”Nu suntem în deficit numai cu numirea procurorului general, a procurorului șef DNA sau DIICOT. Nu avem niciun adjunct la Parchetul general care să mai fie în mandat, șefii de secții sunt toți cu mandatele expirate, în DNA și DIICOT. Suntem într-o situație dificilă și ne jucăm de-a concursurile”, a afirmat șeful statului.

În context, el a precizat că vrea ca ministrul Justiției să-i propună procurori care să fi rezolvat dosare importante.

”Mie nu îmi spune nimic un concurs când e vorba despre astfel de funcții, Vreau procurori care au dosare făcute, propuși procurori care au obținut condamnări și nu li s-au întors dosarele”, a afirmat Băsescu.

Președintele a menționat că i-a transmis în acest sens și ministrului Mona Pivniceru o scrisoare, înainte de concursul eșuat pentru numirea șefilor Parchetului.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: