vineri

7 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 decembrie, 2016

alina bica diicotConsiliul Baroului Dolj a votat joi suspendarea dreptului ALinei Bica, fost șef DIICOT, de a practica profesia de avocat. Decizia poate fi contestată.

Suspendarea a fost hotărâtă în virtutea articolului 50 din Statutul profesiei de avocat, care prevede că dreptul de a exercita profesia de avocat poate fi suspendat dacă împotriva avocatului s-a pus în mișcare acțiunea penală sau s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni de natură să aducă atingere prestigiului profesiei.

Avocații din Dolj au luat această decizie după ce, pe 29 noiembrie, Alina Bica a fost condamnată de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului.


Suspendarea se instituie până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive când, în funcție de sentință, se va vota eliminarea din Barou sau încetarea suspendării.

În același dosar în care Alina Bica a fost condamnată, în primă instanță (adică nu este o hotărâre definitivă), fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit deciziei instanței supreme, Alina Bica a fost condamnată la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârșirea unei infracțiuni de favorizarea făptuitorului și a fost achitată pentru două infracțiuni de abuz în serviciu și o alta de favorizarea făptuitorului.

Apropiată a fostului ministru PDL Elena Udrea, fosta șefă a DIICOT mai este cercetată și în alte dosare de corupție, fiind acuzată de corupție, abuz în serviciu și alte infracțiuni.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: