marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 octombrie, 2016

obama joiMăsurile de austeritate adoptate de Uniunea Europeană au contribuit la încetinirea ritmului creşterii economice, a declarat preşedintele Barack Obama într-un interviu acordat cotidianului italian La Repubblica.

„Cred că măsurile de austeritate au contribuit la încetinirea creşterii economice în Europa. În anumite ţări, am observat ani de stagnare economică, situaţie care a alimentat frustrările economice şi preocupările pe care le vedem pe întregul continent, mai ales în rândul tinerilor, care au o probabilitate mai mare de a fi şomeri”, a declarat președintele SUA.

În opinia sa, „este necesară aplicarea de reforme pentru creşterea productivităţii, de stimularea investiţiillor private şi a inovaţiilor”.


Barack Obama a criticat decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea și s-a referit la pericolul populismului și extremismului de ambele părți ale Atlanticului.

„În ţările noastre, forţele globalizării, care au generat progres economic şi uman în ultimele decenii, au adus şi provocări politice, economice şi culturale. Multe persoane se simt dezavantajate de comerţul global şi de imigraţie.

Am văzut acest lucru prin votul din Marea Britanie în favoarea părăsirii Uniunii Europene.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Îl vedem în creşterea mişcărilor populiste, atât de stânga, cât şi de dreapta.


Pe întregul continent european, asistăm la punerea sub semnul întrebării a conceptului integrării europene, insinuându-se că ţărilor le-ar fi mai bine în afara Uniunii Europene”, a declarat Barack Obama.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: