joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 august, 2013

Foto: Bancherul.ro

Băncile comerciale din România se pot înscrie într-un program european prin care acestea să crediteze, cu garanții europene, întreprinderile mici și mijlocii (IMM)-urile pentru asigurarea finanțării complementare a proiectelor pe fonduri europene.

Potrivit unui comunicat emis vineri de Ministerul Fondurilor Europene, băncile interesate de intermedierea finanţărilor europene prin instrumentul Comisiei Europene JEREMIE sunt invitate să depună documentele de înscriere la Fondul European de Investiții (FEI), până pe 20 septembrie 2013.

Instituţiile bancare interesate sunt invitate să consulte documentaţia completă aferentă Apelului pe site-ul www.eif.org şi să depună Expresii de Interes la FEI. În prima etapă, FEI va analiza conformitatea Expresiilor de Interes cu criteriile de eligibilitate. Ulterior, Expresiile de Interes declarate eligibile vor fi analizate pe baza criteriilor calitative de selecţie.


După încheierea procesului de selecţie, care va fi anunţată public, întreprinderile mici şi mijlocii vor putea contacta exclusiv intermediarii financiari cu care se vor încheia contracte de finanţare pentru a solicita sprijinul disponibil prin intermediul iniţiativei JEREMIE.

FEI și Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) au lansat, în cadrul iniţiativei JEREMIE, Apelul pentru Expresii de Interes pentru un nou instrument de finanţare, cu un buget inițial total de 20 milioane de euro.

Iniţiativa JEREMIE (“Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises”) este un set de măsuri care are ca obiectiv sprijinirea accesului întreprinderilor mici şi mijlocii la finanţare.

În România, iniţiativa JEREMIE este organizată prin FEI, care acţionează ca Fond de Participare JEREMIE, conform prevederilor Acordului de Finanţare dintre Guvernul României şi FEI aprobat prin HG nr. 514/2008, amendat prin HG nr. 437/2013 (“Acordul de Finanţare”).


Iniţiativa JEREMIE este finanţată în România printr-o contribuţie a POS CCE, Axa Prioritară 1, Domeniul Major de Intervenţie 1.2 “Accesul IMM la finanţare”, din resurse financiare provenind de la fondul european de dezvoltare Regională.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Acest Apel are ca obiectiv sprijinirea accesului la finanţare al întreprinderilor mici si mijlocii din România, prin încheierea de către FEI cu una sau mai multe bănci din România a câte unui contract având ca obiect o finanţare cu acoperirea partială a riscului, în limita bugetului iniţial total de 20 milioane de euro, care poate fi suplimentat.

Întreprinderile mici si mijlocii eligibile conform condiţiilor prezentate în Apel vor putea beneficia de sprijinul disponibil prin instrumentul de finanţare numai prin intermediul băncilor, cu care FEI va încheia contractele operaţionale (de finanţare).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: