duminică

25 februarie, 2024

17 iulie, 2023

Banca Transilvania (TLV), cea mai mare bancă din România, listează astăzi, 17 iulie, o nouă emisiune de obligațiuni în euro la bursa locală, în valoare de 200 milioane de euro.

Obligațiunile se vor tranzacționa pe Piața Reglementată a bursei, sub simbolul bursier TLV33E. Aceasta este a doua emisiune de obligațiuni a Băncii Transilvania listată la Bursa de Valori București, iar valoarea totală a obligațiunilor disponibile la tranzacționare este de 485 milioane euro. În cei 26 de ani de prezență la bursă, capitalizarea companiei a crescut de 493 ori, ajungând astăzi la o valoare de peste 15,5 miliarde de lei.

Ӧmer Tetik, CEO al Băncii Transilvania a declarat: „Ne bucurăm să avem ocazia să listăm la BVB această nouă emisiune de obligațiuni în euro. IFC, alături de Asian Infratructure Investment Bank, a oferit Băncii Transilvania 100 de milioane de euro, ca parte a unui pachet de obligațiuni subordonate de 200 de milioane euro. Finanțarea este de tip datorie subordonată și de azi este listată la bursa locală”.


„Din cei 29 de ani de activitate a Băncii Transilvania, 26 de ani sunt în strânsă legătură cu parcursul acesteia la bursă. În tot acest timp, Banca Transilvania a avut o evoluție remarcabilă, care a propulsat-o pe poziția de lider de piață în sectorul bancar românesc și a contribuit semnificativ la reclasificarea pieței locale de capital la statutul de Piață Emergentă de către FTSE Russell. Ne bucurăm pentru călătoria pe care am avut-o împreună și ne uităm cu încredere la viitor”, a spus Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București

Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București, amintește că Banca Transilvania este, de peste 5 ani, emtentul cu cea mai tranzacționată acțiune pe Piața Reglemntată a BVB: Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București: “Ne bucurăm că astăzi, Banca Transilvania revine la Bursa de Valori București cu o nouă rundă de finanțare menită să continue demersurile pe care banca le face deja către tranziția către o economie verde. Banca Transilvania a demonstrat că o companie românească listată la bursă dispune de instrumentele necesare pentru a deveni un reper în aria sa de activitate, fiind, de asemenea, de peste 5 ani, emitentul cu cea mai tranzacționată acțiune pe Piața Reglementată a BVB”.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: