joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 mai, 2019

La nivelul Ministerului Finanțelor Publice (MFP) se află în derulare proiectul privind înființarea Băncii Naționale de Dezvoltare a României (BND), potrivit unui raport guvernamental datat aprilie 2019.

Banca ar urma să se înființeze „cu finanțare din partea Comisiei Europene, prin Serviciul de Sprijin pentru Reforme Structurale”, spune raportul realizat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză care se referă la „Implementarea programului de guvernare în anul 2018”.

„Până în prezent au fost finalizate primele 2 componente ale proiectului, proiectul continuând cu cea de-a treia componenta, respectiv implementarea studiului de fezabilitate pentru Banca Națională de Dezvoltare, care va cuprinde inclusiv descrierea detaliată a elementelor necesare ce vor fi incluse în legislația primară și secundară de înființare a acesteia”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Raportul nu precizează dacă noua bancă ar urma să apară în urma unui proces de transformare al EximBank în bancă de dezvoltare, ci doar spune că „Ministerul Finanțelor Publice se află în proces de elaborare a cadrului legal privind înființarea Băncii Naționale de Dezvoltare”.

Surse oficiale citate de HotNews  spun că BND va fi o bancă nouă, dar va juca rolul de fond al fondurilor europene și va finanța programe pentru IMM-uri.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: