miercuri

24 aprilie, 2024

4 martie, 2020

Banca Mondială a anunţat marţi un plan de urgenţă de 12 miliarde de dolari pentru a ajuta ţările „să ia măsuri eficiente” de gestionare a epidemiei de coronavirus, astfel încât să fie salvate vieţi şi să fie diminuat impactul economic.

„Scopul este de a oferi o acţiune rapidă şi eficientă care să răspundă nevoilor ţărilor”, a declarat David Malpass, preşedintele Băncii Mondiale, citat de Agerpres.

Este nevoie să se recunoască faptul că noul coronavirus a devenit o povară suplimentară pentru ţările sărace, a mai spus oficialul BM.


Noul coronavirus a ucis peste 3.190 de persoane, marea majoritate în CHina continentală. Numărul cazurilor de infectare a depășit plafpnul de 93.000, în peste 70 de țări.

Și Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunțat luni că va folosi instrumentele disponibile, inclusiv cele de „finanțare rapidă” pentru a ajuta statele membre să facă față dificultăţilor provocate de răspândirea rapidă a epidemiei de coronavirus.

„Vom folosi instrumentele disponibile la capacitatea maximă posibilă, inclusiv finanțarea de urgență, consultanța și asistența tehnică. Avem în special facilitatea de finanțare rapidă care poate ajuta țările care au nevoie”, a anunța luni un comunicat semnat de Kristalina Georgieva, directorul general al FMI, și de David Malpass, președintele Băncii Mondiale.

FMI şi BM se vor adresa mai ales ţărilor sărace, cu sisteme de sănătate slabe .


Miniștrii de finanțe din grupul celor mai industrializate șapte țări ale lumii (G7) vor decide ce soluții propun pentru a atenua efectul epidemiei asupra economiei globale.

Cel mai pesimist scenariu luat în considerare de Marea Britanie: 20% din angajați, bolnavi în perioada d evârf a epidemiei

Guvernul britanic a prezentat marţi ”planul de luptă” împotriva răspândirii coronavirusului, avertizând că aproximativ o cincime din angajaţi s-ar putea îmbolnăvi în perioada de vârf a epidemiei, scrie Agerpres.

În Marea Britanie au fost confirmate până în prezent 39 de cazuri de infectare cunoul  coronavirus. Premierul Boris Johnson a estimat ”foarte probabil” ca acest număr să crească.

Directorul OMS: Coronavirusul are o rată de mortalitate mai mare decât gripa

Rata mortalității din cauza bolii numite Covid-19 este de 3,4% din persoanele confirmate, în timp ce la gripa sezonieră este sub 1%, a declarat marţi directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Reamintim că statisticienii au atras de mai multe ori atenția, atunci când oficiali ai unor țări susțineau că cele două rate sunt similare, că nu toate cazurile de gripă ajung să fie înregistrate, cei mai mulți oameni tratându-se singuri, deci rata estimată de ei nu este cea reală.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS explică însă că noul coronavirus ar trebui să fie mai ușor de ținut sub control, întrucât se transmite mai greu decât gripa:

Pe scurt, COVID-19 se transmite mai puţin eficient decât gripa, contaminarea nu pare să se facă de la persoane care nu sunt bolnave, provoacă mai multe îmbolnăviri severe decât gripa, nu există încă vaccinuri sau tratamente disponibile şi poate fi ţinut sub control.

Italia – 27 de decese într-o zi

În România au fost confirmate până acum patru cazuri, iar unul dintre pacienți a ieșit deja din carantină.

Situația cea mai gravă din Europa se înregistrează în Italia, unde numărul deceselor provocate de epidemia de coronavirus a crescut cu 27 în ultimele 24 de ore, ajungând la 79. Marți s-au înregistrat 466 de noi infecții, ceea ce înseamnă o creştere cu 22%, până la 2.502 cazuri de contaminare.

SItuația cazurilor:

  • 160 dintre pacienţi s-au însănătoşit complet
  • 1.263 de pacienţi sunt spitalizaţi, dintre care 166 se află la terapie intensivă.
  • Aproape 1.000 dintre cazurile de contaminare confirmate prezintă simptome uşoare sau sunt asimptomatice.
  • Majoritatea cazurilor rămân concentrate în nordul ţării, cu 1.520 în Lombardia, 420 în Emilia-Romagna şi 307 în Veneto.
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: