vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 iulie, 2021

Banca centrală a Rusiei a majorat vineri dobânda de politică monetară cu 1 punct procentual, la 6,5%, , pentru a ţine sub control inflaţia. Este cea mai agresivă măsură de acest tip luată de la sfârşitul anului 2014, iar instituţia avertizează că este posibil să efectueze noi creşteri, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Decizia de creştere a dobânzii cheie de la nivelul de 5,5% corespunde așteptărilor analiştilor intervievaţi de Reuters.

Banca Rusiei mai efeectuase o creştere de 0,5 puncte procentuale a dobânzii cheie luna trecută.


Decizia de vineri a băncii centrale, care este a patra majorare a dobînzii de politică monetară din acest an, a avut loc după ce inflaţia anuală a preţurilor de consum a depăşit aşteptările în iunie, accelerând la 6,5%, cel mai ridicat nivel atins din august 2016, când dobânda cheie era de 10,5%.

”Dacă situaţia va evolua în conformitate cu estimarea noastră de bază, Banca Rusiei va lua în considerare necesitatea unei noi creşteri a dobânzii la şedinţele viitoare”, a afirmat banca centrală într-un comunicat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit instituţiei, inflaţia era de 6,5% la jumătatea lunii iulie şi va încheia anul la 5,7%-6,2%, înainte de a reveni la 4%-4,5% în 2022. Ţinta de inflaţie a băncii centrale este de 4%.

În urma anunţului băncii centrale, rubla a atins nivelul de 73,5125 unităţi pentru un dolar, cel mai ridicat nivel atind după 6 iulie.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: