miercuri

22 mai, 2024

15 martie, 2022

Pentru a putea satisface cererea populaţiei, Banca Centrală a Rusiei (foto) a suspendat de astăzi achiziţiile de aur, scrie AFP citată de Agerpres.

„Pentru a crea condiţiile necesare pentru a răspunde la cererea populaţiei, Banca Rusiei îşi suspendă achiziţiile de aur de la instituţiile de credit începând cu data de 15 martie 2022″, a informat Banca Centrală a Rusiei într-un comunicat de presă.

„În prezent, cererea populaţiei pentru achiziţionarea de lingouri de aur a crescut, în special după eliminarea TVA pentru aceste tranzacţii”, a adăugat instituţia citată.

Banca Centrală a Rusiei a reluat achiziţiile de aur de pe piaţa internă de metale preţioase la data de 28 februarie 2022, după aproape doi ani de la suspendarea acestor operaţiuni, la câteva zile după intrarea forţelor armate ruseşti în Ucraina.


Ulterior a fost decisă măsura eliminării TVA la achiziţiile de aur pentru persoanele fizice, după prăbuşirea rublei din cauza sancţiunilor impuse de ţările occidentale. Măsura este destinată evitării achiziţiilor în masă de valută de către populaţie, ceea ce ar slăbi şi mai mult rubla. În plus, Moscova a introdus restricţii importante cu privire la achiziţionarea, retragerea şi scoaterea din ţară a valutei.

Aproape jumătate din rezervele valutare deţinute în străinătate de Banca Centrală a Rusiei au fost îngheţate de occidentali, ceea ce limitează foarte mult capacitatea de acţiune a Băncii Rusiei.

După sancțiunile occidentale impuse Rusiei pentru invadarea Ucrainei, rubla s-a devalorizat cu 40% în raport cu dolarul american.


Articole recomandate:

Etichete:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: