vineri

19 aprilie, 2024

21 noiembrie, 2016

andrea paulInițiativă singulară în Parlamentul României: deputatul PNL Andreea Paul anunță public că a calculat costurile mandatului său: statul a cheltuit 197.000 de euro cu mandatul său de parlamentar.

Indicatorii cantitativi elaborați de IPP arată că Andreea Paul a fost cea mai activă deputată în acest mandat, fiind prezentă inclusiv în Topul celor mai activi 15 parlamentari în perioada mandatului 2012-2016.

În ciuda activității sale, Andreea Paul nu se găsește pe listele PNL la alegerile parlamentare.

Cât a costat statul un mandat de parlamentar


Aflată la sfârșitul primului său mandat de deputat, Andreea Paul a solicitat administrației Parlamentului să îi calculeze suma totală a cheltuielilor care au fost făcute de stat pentru cei patru ani de activitate.

Potrivit răspunsului primit, cheltuielile pe care statul român le-a efectuat, în perioada dec. 2012 – oct. 2016, pentru exercitarea mandatului de deputat de Ţara Oaşului al Andreei Paul se ridică la 888.081 lei – circa 197 mii de euro la un curs de 4,5 lei, aproximativ 50 de mii de euro anual sau 4.100 de euro lunar.

Detaliat:

  • 415.648 lei (92 mii de euro) – reprezintă suma forfetară pentru exercitarea mandatului de deputat în circumscripţia electorală (47% din totalul sumei), din care se plătesc salariile brute ale asistenților și cheltuielile cu cabinetele parlamentare din Negrești Oaș, Satu Mare și București;
  • 335.946 lei (75 mii de euro) – este venitul meu salarial brut (38%), din care se rețin impozitele și taxele la stat;
  • 91.287 lei (20 mii de euro) – reprezintă diurna, cazarea şi transportul înspre circumscripţia electorală din Țara Oașului, județul Satu Mare (10%);
  • 45.200 lei (10 mii de euro) – reprezintă suma forfetară pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscripţie (5%).
  • având domiciliul în București, la cheltuielile mandatului nu este inclusă cazarea de care beneficiază parlamentarii din provincie.

Potrivit Andreei Paul, ”această sumă de cheltuieli în patru ani este una dintre cele mai mici care se fac cu un parlamentar”.


Justificarea ”notei de plată” față de cetățeni este raportul de activitate al fiecărui membru al Parlamentului la final de activitate.

Pe scurt, raportul de activitate transmis de deputat:

  • am redus taxele plătite de români (TVA la 19% de la 1 ian 2017 și TVA la 5% la cărți, manuale, evenimente culturale și sportive, muzee de la 1 ian 2016)
  • am canalizat bani din bugetul țării pentru drumurile, spitalele și școlile sătmărene (detaliat în raportul de activitate)
  • am contribuit decisiv la recuperarea a 10 milioane de euro prin deconspirarea cartelului de pe piața românească a insulinei (2015)
  • am majorat tichetele de masă la 15 lei
  • am ridicat probleme grave de interes major pentru români (Rompetrol, RCA-ASF etc.)
  • au intrat în vigoare 7 proiecte de lege care îmi poartă semnătura
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: