luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 aprilie, 2011

Guvernul României rămâne ferm în a interzice adopţiile internaţionale privind copiii români, în pofida unui lobby pentru reluarea acestor proceduri, din partea Statelor Unite şi al multor ţări europene, a declarat, duminică, la PRO TV, ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

Întrebat în legătură cu o notă WikiLeaks referitoare la adopţiile internaţionale, ministrul a spus că acest subiect a rămas pe agenda cu SUA, dar Guvernul de la Bucureşti şi-a fixat o linie politică diferită.

Referitor la cazurile de adopţii internaţionale demarate şi nefinalizate, menţionate de nota WikiLeaks, ministrul a spus că acestea trebuia finalizate, în mod normal.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Am oprit adopţiile internaţionale şi bine am făcut. Erau în discuţie cazuri deja deschise, angajate, care în mod normal ar fi trebuit finalizate, dar n-am urmărit problematica”, a declarat Baconschi, la PRO TV, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă au existat cereri explicite de reluare a adopţiilor internaţionale, ministrul a răspuns: ”Sigur că da. Şi acum avem lobby din partea mai multor state europene şi din partea prietenilor noştri americani în această direcţie, dar poziţia Guvernului este fermă: nu vom relua adopţiile internaţionale”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: