marți

28 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 noiembrie, 2015

ponta dna

La cel de-al doilea termen al procesului în care Victor Ponta și Dan Șova sunt judecați pentru fapte de corupție în Dosarul Turceni – Rovinari, apărătorii fostului premier au cerut instanței să trimită dosarul înapoi la DNA.

Conform procedurilor, inculpații au avut joi posibilitatea să depună cereri și să ridice excepții și obiecții referitoare la rechizitoriul procurorilor anticorupție.


Au fost audiați și Victor Ponta și Dan Șova, iar avocații premierului demisionat au cerut retrimiterea la DNA a dosarului.

Cei doi sunt acuzați de spălare de bani, fals în înscrisuri, evaziune fiscală (Dan Șova) și complicitate la evaziune fiscală (Victor Ponta).

Cei doi demnitari au refuzat să discute cu jurnaliștii. „Am venit în calitate de persoană privată”, a explicat fostul premier.

Victor Ponta şi senatorul Dan Şova au fost trimişi în judecată pe 17 septembrie, premierul fiind acuzat de 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte comise în urmă cu opt ani, în calitate de avocat.


ANAF s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 126.979,73 lei față de inculpatul Șova Dan-Coman și cu suma de 51.321,80 lei față de inculpatul Ponta Victor-Viorel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: