joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 aprilie, 2021

Germania și Franța vor să dezvolte un avion comparabil cu F-22 Raptor al americanilor

Franța și Germania vor să finalizeze până la sfârșitul acestei luni aranjamentul politic și financiar pentru dezvoltarea de proiecte comune militare în domeniul aviației. Potrivit Deutsche Welle, unul dintre proiecte are ca obiect realizarea unui avion de luptă invizibil, care ar urma să fie proiectat în următorii cinci ani, pentru a înlocui actualele avioane de vânătoare până în 2040.

Proiectul franco-german, care va implica și Spania, presupune și dezvoltarea unui sistem de drone de luptă, care vor acționa autonom sau în coordonare cu noile avioane de vânătoare.

Companiile alese să proiecteze și să producă aceste sisteme de luptă aeriană sunt Airbus (dezvoltatorul Eurofighter) și Dassault Aviation (dezvoltatorul Rafale). Decizia este una strategică, fără să se știe deocamdată cât va costa, aproximativ, întregul proiect.


În timpul unei vizite la Paris, ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a spus că există încă câteva detalii de stabilit privind dezvoltarea motorului, dar și unele probleme juridice care necesită clarificări. Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a precizat că un acord va fi anunțat până la sfârșitul lunii aprilie, adică, cel mai târziu, săptămâna viitoare.

Botezat Demonstrator, primul prototip al viitorului avion european de luptă ar trebui să înceapă zborurile de test în 2026.

Cele două companii dezvoltatoare trebuie să integreze forțele de luptă ale diferitelor țări UE într-un sitem comun de apărare ce include drone și sateliți, într-un cloud militar, conceput să integreze inclusiv inteligența artificială. Noul avion va fi pe deplin operațional până în 2040, când va înlocui în cele din urmă Eurofighter.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: