vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 septembrie, 2018

Rusia a acuzat marți Israel de acțiuni provocatoare și a amenințat cu represalii după ce Moscova a anunțat că aviația israeliană a provocat, indirect, doborârea unui avion miliar al armatei ruse în Siria.

Ministrul Apărării din Rusia, anunță Reuters, care citează media ruse, a declarat că un avion de recunoaștere Il-20 a fost doborât din greșeală de bateriile antiaeriene ale aliatului său, Siria. Ministrul a precizat însă că Israel este vinovat de producerea acestui incident – în momentul respectiv aviația israeliană executa atacuri asupra unor ținte din Siria și nu a anunțat Moscova decât cu un minut înainte, avionul rusesc neavând timp să iasă din raza de acțiune a bateriilor antiaeriene.

Ministrul a precizat că 15 militari au murit în momentul în care avionul, care se întorcea la baza aeriană Hmeymim, a fost lovit. ”Ca efect al acțiunii iresponsabile a armatei israeliene, 15 milirai ruși au pierit. Acest incident nu corespunde în niciun fel spiritului de cooperare ruso-israelian. Ne rezervăm dreptul să acționîm în consecință”, citează Interfax o declarație a purtătorului de cunt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov.


Acesta a descris acțiunea armatei israeliene drept ostilă și provocatoare.

În cursul dimineții, ministerul rus al Apărării a anunțat că un avion a dispărut de pe radare în Siria în momentul în care forțe israeliene și franceze bombardau ținte în Siria. Un oficial al SUA a anunțat că Washington-ul crede că aparatul a fost doborât din greșeală de artilelia antiaeriană operată de forțele guvernamentale siriene.

Franța a negat orice implicare în incident, oficiali ai armatei israelien contactați de Reuters înainte ca Rusia să acuze Israel au refuzat să facă orice comentariu.


Articole recomandate:

Etichete: , , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: