Autoritățile pregătesc sistemul sanitar din Capitală pentru o creștere semnificativă a cazurilor de Covid - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Autoritățile pregătesc sistemul sanitar din Capitală pentru o creștere semnificativă a cazurilor de Covid

11 decembrie, 2020

Începând de săptămâna viitoare, în București vom avea o presiune semnificativ mai mare pe sistemul medical din București, a atenționat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), în deschiderea ședinței de guvern de vineri, în care va fi prelungită starea de alertă.

Estimarea vine după ce în perioada 6 – 10 decembrie în Capitală s-a înregistrat un număr ”suplimentar” de 9.070  cazuri de infectare cu Covid-19.

”Vom avea o presiune mai mare pe sistemul medical din București și zonele limitrofe”, a spus oficialul, care a anunțat o serie de ședințe pe care el și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, le vor avea cu managerii de spitale, cu șefii Unităților de Primiri Urgență și Terapie Intensivă, pentru a lua măsurile necesare.


„DSP-ul urmărește împreună cu prefectura situația din București, pentru că incidența nu e singurul factor care e luat în considerare pentru măsuri, de exemplu carantinarea. Există o listă de factori care este emisă de INSP și ei verifică acești factori în fiecare zi. Colaborarea populației rămâne cea mai importantă”, a mai declarat Raed Arafat.

”Poate că va fi nevoie să transferăm pacienți în alte părți”, a mai spus Raed Arafat.În această săptămână nouă pacienți cu COVID din București, aflați în stare gravă au fost transportați cu aeronave militare la spitale din alte orașe din țară pentru că nu mai sunt locuri în Capitală.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De asemenea, Raed Arafat a mai spus că a discutat cu prefectul Capitalei pentru a crește numărul de controale în București pentru a impune respectarea regulilor de combatere a răspândirii noului coronavirus.

Oficialii exclud în acest moment carantinarea Capitalei, în pofida ascendenței cazurilor noi raportate în fiecare zi.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr