vineri

1 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 noiembrie, 2023

Extrema dreaptă a Austriei (FPÖ), încurajată de sondajele ce indică o ascensiune continuă, își radicalizează ideile politice pe care dorește să le aplice dacă va ajunge la guvernare: veto pe aderarea Ucrainei la UE, o investigație aprofundată pe tema măsurilor legate de COVID-19 și transformarea într-o țară care nu oferă azil.

Partidul Libertății (FPÖ), de extremă-dreapta, s-a bucurat în ultimul an de un succes în creștere la vot în Austria. La mai puțin de un an de la alegerile pentru PE și generale, șeful partidului, Herbert Kickl (foto), care controlează ferm partidul, și-a prezentat ideile politice, relatează Euractiv.

Fortăreața Austria – fără imigranți

Citând „actele islamice antisemite din centrul Vienei” drept consecință directă a „politicii de azil eșuate”, Kickl a spus în timpul unei conferințe de presă că va transforma Austria într-o „fortăreață”, dacă va ajunge la putere și va reuși să devină „cancelarul FPÖ al poporului”, scrie Euractiv.


Țara are nevoie de o „stopare a azilului”, a adăugat acesta. El a amintit că guvernele anterioare au stabilit limite pentru numărul de solicitanți de azil și a promis că această cotă va fi zero în mandatul său.

Austria „nu este responsabilă pentru afgani, sirieni și marocani. Responsabilitatea revine celei mai apropiate țări sigure”, a mai spus Herbert Kickl.

Cu privire la opțiunile viitoare de coaliție, politicianul de extremă-dreapta vrea să-și mențină calea către putere – pentru că se bazează în mare măsură pe ÖVP, de centru-dreapta, care va intra într-o coaliție cu el.

Fără Ucraina în UE

El insistă, de asemenea, că Austria ar trebui să se folosesc de veto în discuția privind aderarea Ucrainei la UE, ceea ce s-ar putea întâmpla în timpul mandatului său, dacă se alătură guvernului.


Poziționări similare au fost exprimate și de ministrul maghiar al afacerilor UE, János Bóka, care a vizitat miercuri Viena, în cadrul pregătirilor pentru președinția țării sale la UE.

COVID-19 și consecințele sale continuă să joace un rol central în retorica lui Kickl, acesta începându-și conferința de presă amintindu-le jurnaliștilor cum a fost blocată țara prin restricțiile din pandemia de coronavirus.

Sub un cancelar FPÖ „va avea loc o anchetă la scară largă asupra acestei fază rușinoasă a politicii austriece”, a mai promis Herbert Kikl.

****

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: