vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 august, 2020

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz

Guvernul Austriei a anunţat, luni, expulzarea unui diplomat rus, în contextul suspiciunilor privind acţiuni de spionaj economic, transmite Reuters. Decizia Austriei este considerată ”notabilă”, în condițiile în care această țară a utilizat destul de rar procedura în relația cu Rusia.

„Comportamentul diplomatului nu a fost în concordanţă cu prevederile Convenţiei de la Viena”, a precizat Ministerul de Externe de la Viena.

Potrivit unor surse citate de publicaţia Kronen Zeitung, diplomatul rus a desfăşurat mai mulţi ani activităţi de spionaj economic asupra unei companii tehnologice din Austria.


Ambasada Rusiei de la Viena s-a declarat „revoltată de hotărârea lipsită de fundament a autorităţilor austriece”, avertizând că vor fi afectate relaţiile bilaterale. În replică, Ministerul rus de Externe a anunţat că va expulza un diplomat austriac.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Occidentul  a început să reacționeze ferm împotriva Rusiei începând cu 2018, după ce doi angajați ai serviciilor secrete au atentat la viața lui Serghei Skripal, fost ofițer rus, în Marea Britanie. După atentatul comis la Salisbury, în sud-vestul Angliei, în jur de 150  de diplomaţi ruşi din Europa, America de Nord, Ucraina sau Australia au fost nevoiţi să își părăsească posturile ca urmare a deciziilor adoptate de 25 de state.

”Diplomația” rusă a suferit ultima lovitură pe 11 august, când Slovacia a expulzat 3 angajați ai ambasadei Rusiei din Bratislava, care ar fi facilitat uciderea unui cetățean georgian în Berlin, punându-le la dispoziție vize slovace autorilor atacului.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: