duminică

4 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iulie, 2017

Guvernul a luat joi mai multe decizii referitoare la ocuparea unor posturi de membru în plenul Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB).

Astfel, Guvernul a decis să o numească pe Aura Gabriela Socol (foto), reprezentant al ASF, în funcția de membru al plenului ONPCSB. Mandatul său este de 5 ani, începând cu data intrării în vigoare a hotărârii de Guvern, conform comunicatului.

De asemenea, Guvernul a constatat că, începând cu 6 iulie, a încetat, prin efectul legii, mandatul de membru al plenului ONPCSB exercitat de Bogdan Mihai Martimof, reprezentant al ARB.


Potrivit unui comunicat al Eecutivului, înlocuirea reprezentantului ARB cu cel al ASF este reglementată prin Legea 125/2017 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării terorismului, prin care a fost modificată și completată Legea 656/2002.

Tot joi, Guvernul l-a reconfirmat în funcția de membru al plenului ONPCSB, pentru un mandat de 5 ani, pe Ion Gogoescu, reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice. Mandatul precedent deținut de Ion Gogoescu în calitate de reprezentant al MFP în cadrul plenului a încetat în 3 iulie.

Propunerile pentru numirea în funcția de membru al plenului ONPCSB, reprezentant al unei autorități competente, se fac de către conducătorul autorității respective în termen de 30 de zile de la data vacantării postului, se mai arată în comunicat.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: