luni

23 mai, 2022

AUR, a doua formațiune politică din România ca intenție de vot – sondaj INSCOP

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 ianuarie, 2022

AUR a ajuns la 20,6% din opțiunile electoratului, pe locul doi după PSD, în scădere față de lunile anterioare. PNL a coborât pe locul trei în opțiunile electorale.

Informațiile sunt conținute de un sondaj INCOP realizat în perioada 10-18 ianuarie, sondaj din care miercuri a fost prezentată public doar partea care vizează percepția românilor față de UE și NATO și încrederea în personalități internaționale.

Potrivit Digi 24, intenția de vot în luna ianuarie observată de sondajului INSCOP arată astfel:

  • PSD – 34,4%
  • AUR – 20,6%
  • PNL – 16,6%
  • USR – 12,5%
  • UDMR – 4,2%

Potrivit sondajului, PSD scade de la 36% la 34,3%, în timp ce PNL scade de la 17% la 16,6%. USR crește ușor în luna ianuarie, de la 12,1% la 12,5%.

Remus Ștefureac, directorul INSCOP, precizează: „Certurile dintre partidele coaliției aflate la guvernare pe fondul crizei facturilor la energie le afecteaza în mod direct intenția de vot”. De asemenea, acesta spune că „tensiunile din coaliție și întârzierea oferirii de soluții la probelemele sociale alimentează în continuare creșterea AUR”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group, în perioada 11-18 ianuarie 2022, datele fiind culese prin metoda CATI (interviuri telefonice). Volumul eșantionului a fost de 1162 de persoane, iar eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9 %, la un grad de încredere de 95%.

AUR este un partid extremist. Partide europene de extrema dreaptă sprijină acțiunile împotriva UE ale unor regimuri autocratice, arată un raport privind ingerința străină și dezinformarea, adoptat de o comisie specială a Parlamentului European.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: