joi

20 iunie, 2024

23 martie, 2016

zam4
Najim Laachraoui apare în dreapta imagii surprinse de camerele de supraveghere din aeroport. Ceilalți doi ar fi frații Khalid şi Brahim El Bakroui

Media belgiene revin asupra știrilor publicate anterior referitor la arestarea lui Najim Laachraoui. Cotidianul La Libre Belgique anunță că o altă persoană a fost arestată în Anderlecht.

DH, primul care a anunțat arestarea suspectului, precizează că bărbatul reținut de poliția belgiană a fost greșit identificat.

Informația inițială:


Media belgiene anunță miercuri, independent, arestarea lui Najim Laachraoui, suspectat că a participat la atacurile care au avut loc marţi la Bruxelles, informație încă neconfirmată oficial.

Najim Laachraoui a fost identificat în urma publicării de către poliția belgiană a unei imagini surprinse de camerele de supraveghere din aeroportul Zaventem, imagine în care apăreau trei persoane.

Najim Laachraoui
Najim Laachraoui

Potrivit media belgiene, Najim Laachraoui a fost arestat în cartierul Anderlecht, Bruxelles. Bărbatul, plecat în Siria în februarie 2013, era căutat de poliţie începând cu data de 4 decembrie 2015.

Urme din ADN-ului lui Najim Laachraoui au fost găsite „pe un material exploziv folosit în atacurile” care au avut loc la Paris în noaptea de 13 spre 14 noiembrie, soldate cu 130 de morţi, afirmă presa belgiană.


Ceilalți doi suspecți au fost identificați drept frații Khalid şi Brahim El Bakroui. Potrivit informațiilor publicate din surse oficiale, Brahim El Bakraoui s-a detonat pe aeroportul din Zaventem, unde au murit cel puţin 11 persoane şi au fost rănite peste 100. În schimb, fratele său Khalid ar fi comis atentatul sinucigaş din staţia de metrou Maalbeek, unde au murit cel puţin 20 de persoane.

Dacă informațiile se dovedesc corecte, există următoarea dilemă: Autoritățile au anunțat că imaginea difuzată public a fost surprinsă înaintea detonării bombelor din aeroport. Cei doi frați sunt surprinși în această imagine, autoritățile afirmând că detonatoarele bombelor sunt ascunse în mănușile purtate de frați pe mâinile stângi. Ulterior, Khalid El Bakroui este prezentat drept autor al atentatului de la metrou, executat la aproximativ o oră după atentatul din aeroport. Dacă existau ținte diferite, de ce sunt cei doi frați în aeroport?

Cei doi erau cunoscuţi poliţiei belgiene pentru activităţile lor infracţionale, fiind căutaţi şi pentru implicare în atacurile teroriste din Paris din noiembrie soldate cu 130 de morţi.

Khalid El Bakraoui ar fi închiriat sub un nume fals un apartament din zona Forest, din suburbiile Bruxellesului, unde au avut loc săptămâna trecută operaţiuni de amploare ale poliţiei pentru arestarea lui Salah Abdeslam, islamistul dat în urmărire generală timp de patru luni pentru implicare în atentatele teroriste din Paris şi care a fost arestat vinerea trecută.

În apartamentul respectiv, au fost găsite amprentele lui Abdeslam şi a murit un islamist algerian în confruntările cu poliţia.

În atentatele de la Bruxelles de marţi dimineaţă care au vizat aeroportul Zaventem şi staţia de metrou Maalbeek, 31 de persoane au murit şi 250 au fost rănite.

Potrivit MAE, patru dintre răniți sunt cetățeni români.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: