joi

20 iunie, 2024

10 ianuarie, 2016

pegida refugiati not welcomeCâteva demonstrații anti-imigranți ale unor formațiuni extremiste au avut loc în weekend în orașe europene. Astfel de proteste s-au intensificat în ultima vreme, extrema-dreaptă speculând asocierea imigrației cu terorismul de pe continent și cu agresiunile sexuale, două temeri care par tot mai răspândite în partea vestică, respectivă nordică a Europei, după atacurile de la Paris și agresiunile sexuale din Koln.

Câteva sute de simpatizanți și detractori ai Pegida au manifestat sâmbătă pe străzile din Anvers.

Primii au acuzat islamizarea țării prin acceptarea relocării refugiaților și au cerut interzicerea islamismului și a intrării în Belgia a imigranților, printre care, spun ei, se pot infiltra teroriști, așa cum au dovedit atacurile de la Paris.


La demonstrația filialei flamande a mișcării antiislamiste Pegida au participat și militanți din Olanda, precum și Lutz Bachmann, fondatorul mișcării Pegida („Patrioții europeni împotriva islamizării Occidentului”).

proteste anvers

La mică distanță de acest protest a fost organizată o contramanifestație a studenților din două organizații care activează împotriva extremismului de dreapta.

Patru activiști ai mișcării anti-Pegida au fost reținuți și riscă amenzi de până la 350 de euro, scrie 7sur7.be.

Germania: Merkel cere înăsprirea legislației privind repatrierea azilanților infractori


La Koln, poliția a fost nevoită sâmbătă să întrerupă protestul extremei drepte întrucât manifestația, la care au participat aproximativ 1.700 de membri și simpatizanți Pegida, a devenit violentă și câțiva dintre demonstranți au început să arunce cu sticle și artificii în ofițeri.

Două persoane au fost rănite și mai multe persoane au fost reținute.

Demonstranții au strigat sloganuri precum “Merkel trebuie să plece” sau “Marșul rezistenței naționale”.

În apropiere s-a desfășurat și o contramanifestație, la care au participat aproximativ 1.300 de persoane care au acuzat nazismul celor de la Pegida, despre care spun că profită de “violențele sexuale oribile care au avut loc aici de anul nou și să-și promoveze prostiile rasiste”.

Aproximativ 1,1 milioane de imigranți din Orientul Mijlociu și din nordul Africii au ajuns în 2015 în Germania, iar îngrijorările au crescut după incidentele ce au avut loc la Koln în noaptea de Revelion.

proteste refugiati germania pegida

Manifestația a vut loc la puțin timp după ce Angela Merkel a anunțat înăsprirea legislației privind migrația, astfel încât orice solicitant de azil să poate fi deportat imediat după o condamnare, chiar dacă este vorba despre o pedeapsă cu suspendare.

„Este important ca acolo unde legea nu mai este de ajuns, aceasta să fie modificată”, a declarat Angela Merkel, după o ședință a conducerii CDU.

În momentul de față, un refugiat poate fi deportat dacă a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea mai mare de trei ani, iar repatrierea nu-I pune în pericol viața.

Numărul plângerilor depus în urma sutelor de furturi, tâlhării și agresiuni sexuale pentecute la Koln și în alte orașe germane în noaptea de Anul Nou a juns la aproape 400, dar până acum poliția ar fi dientificat, potrivit utlimelor date, doar câteva zeci de persoane, din care aproximativ două treimi sunt imigranți ilegali, potrivit poliției.

Wolfgang Albers, şeful Poliţiei din Koln, a demisionat vineri ca urmare a acuzațiilor că ar fi mușamalizat situația reală a incidentelor din noaptea de Revelion pentru a nu stimula reacțiile antiimigrație ale unei părți din populație.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: