joi

22 februarie, 2024

cum te angajezi la parlamentul european

24 noiembrie, 2022

Parlamentul European a fost supus unui atac cibernetic major miercuri după-amiază, la doar câteva ore după ce parlamentarii UE au votat pentru desemnarea Rusiei drept stat sponsor al terorismului.

Purtătorul de cuvânt al Parlamentului, Jaume Duch, a declarat, potrivit Euractiv, că site-ul web al PE „este în prezent afectat din exterior din cauza nivelurilor ridicate de trafic din rețea externă”. El a adăugat că „acest trafic este legat de un atac DDOS (Distributed Denial of Service)”.

Președintele Parlamentului, Roberta Metsola, a scris pe Twitter că adunarea a fost „sub un atac cibernetic sofisticat” și că „un grup pro-Kremlin și-a revendicat responsabilitatea”. „Experții noștri IT ne protejează sistemele. Asta se întâmplă după ce am proclamat Rusia drept stat-sponsor al terorismului. Răspunsul meu: #SlavaUkraini”, a scris Roberta Metsola.


Atacurile DDoS se desfășoară prin inundarea sursei vizate cu mii de solicitări pe secundă, supraîncărcând sistemele și făcând imposibil accesul public la rețea.

Atacul a dezactivat site-ul PE câteva ore

Atacul, care a dezactivat efectiv site-ul Parlamentului timp de câteva ore, a avut loc la scurt timp după ce europarlamentarii au susținut o rezoluție care desemnează Rusia drept stat care sponsorizează terorismul, cerând măsuri pentru a aduce în fața instanțelor internaționale pe responsabilii crimelor de război comise în Ucraina.

„Atacurile și atrocitățile deliberate comise de Federația Rusă împotriva populației civile din Ucraina, distrugerea infrastructurii civile și alte încălcări grave ale drepturilor omului și ale dreptului internațional umanitar reprezintă acte de teroare împotriva populației ucrainene și constituie crime de război”, au susținut europarlamentarii.

„În lumina celor de mai sus, Parlamentul European recunoaște Rusia ca stat sponsor al terorismului și ca stat care folosește mijloace de terorism.”


Rezoluția cere guvernelor UE să includă Grupul Wagner, o forță mercenară legată de Kremlin, precum și alte grupuri armate și miliții finanțate de Rusia, pe lista teroristă a UE.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut miercuri Statelor Unite și altor jurisdicții să urmeze exemplul Parlamentului European.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: