Atac cibernetic asupra Curții de Conturi a Republicii Moldova, date distruse
miercuri

27 octombrie, 2021

Un atac cibernetic asupra Curții de Conturi a Republicii Moldova a distrus toate bazele de date publice

15 iulie, 2021

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) informează că pagina electronică oficială a instituției www.ccrm.md a fost ținta unui atac cibernetic, fiind distruse toate bazele de date publice.

Potrivit CCRM, este pentru prima oară când instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație. „Distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță și cu impact în societate, la etapa raportării și mediatizării celor mai importante misiuni de audit planificate în activitatea instituției”, se arată într-un comunicat al CCRM citat de TVR Moldova.

Reprezentanții instituției spun că investigațiile de rigoare vor identifica dacă atacul a fost organizat de hackeri în scopuri de șantajare, sau este vorba de o comandă planificată pentru a crea impedimente în activitatea instituției supreme de audit din țară.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Curtea de Conturi lucrează la restabilirea paginii electronice oficiale şi acest proces va dura o perioadă de timp, fiind depuse toate eforturile necesare pentru ca pagina să fie funcţională cât de curând posibil.

“În acest context, vă informăm că, Curtea de Conturi va utiliza pentru mediatizarea rapoartelor de audit, în continuare, conturile publice de pe reţelele de socializare şi vă îndemnăm să ne urmăriţi pe conturile menţionate”, arată comunicatul instituţiei.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr