joi

25 aprilie, 2024

24 august, 2016

astrazenecaAstraZeneca a acceptat să vândă americanilor de la Pfizer componenta sa de producție de antibiotice pentru o sumă totală estimată la 1,5 miliarde dolari.

Potrivit publicației britanice The Guardian, Pfizer va plăti un avans de 550 milioane dolari la finalizarea înțelegerii, probabil până la sfârșitul acestui an, o nouă tranșă de 175 milioane dolari urmând să fie achitată în ianuarie 2017.

Compania americană va mai achita 250 milioane la anumite termene și încă 600 milioane de dolari din încasările ulterioare, plus o sumă neprecizatăpentru patentele preluate.


AstraZeneca a respins în 2014 o tentativă de preluare din partea Pfizer, care a oferit la momentul respectiv 69 miliarde de lire sterline pentru a cumpăra întreaga companie britanică. Decizia din 2014 a AstraZeneca a fost influențată de opoziția manifestată de politicienii și cercetătorii din Marea Britanie, care au afirmat că o eventuală vânzare va pune în pericol statutul Regatului Unit în domeniul cercetării medicale.

Pfizer a demarat o campanie de achiziții și a încercat să cumpere compania Allergan, producătorul Botox, în tentativa de a deveni cel mai mare producător mondial de medicamente, însă guvernul american a blocat achiziția.

AstraZeneca afirmă că își vinde afacerile cu antibiotice pentru a se concentra în cercetarea în domeniul oncologic și al bolilor respiratorii, cardiovasculare și imunitare. Britanicii spun că Pfizer, companie celebră pentru lansarea Viagra și care deține o divizie importantă de cercetări anti-infecțioase, va deveni mai puternică în domeniile dezvoltării și vânzării antibioticelor.

Luke Miels, șeful diviziei de antibiotice al AstraZeneca a declarat: ”Această înțelegere ne dă posibilitetea să ne concentrăm pe acele domenii terapeutice în care putem face diferența pentru pacienți. Iar cercetările noastre solide din domeniul antibioticelor vor continua să servească publicul prin intermediul Pfizer, care este dedicată combaterii bolilor infecțioase”.


După finalizarea înțelegerii cu AstraZeneca, Pfizer va deține drepturile de vânzare a medicamentelor precum Merrem/Meronem, recomandate în tratarea pneumoniilor, sau ATM-AVI, medicament în curs de cercetare preconizat să combată infecțiile provocate în prezent de bacterii rezistente la antibiotice.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: