vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 ianuarie, 2021

AstraZeneca a avertizat Uniunea Europeană, vineri, că va reduce livrările de vaccin anti-covid cu  peste 60%, în trimestrul 1, până la 31 de milioane de doze, din cauza unor probleme de producție.

Compania trebuia să livreze circa 80 milioane de doze, până la sfârșitul lunii martie, celor 27 de țări ale UE, potrivit unui înalt oficial european implicat în procedură, citat de Reuters.

României îi este rezervată o cotă de 4,6% din total, ceea ce înseamnă că ar urma să primească mai puțin de 1,426 milioane doze în primul trimestru, în loc de 3,68 milioane de doze.


La rândul lor, Pfizer și BioNTech au redus livrările săptămâna aceasta pentru a-și putea dezvolta capacitatea de producție.

(Citiți și: „Comisia Europeană se așteaptă ca Pfizer reia livrările de vaccin în ritm normal, de săptămâna viitoare”)

AstraZeneca trebuia să livreze aproximativ 80 de milioane de doze pentru UE27 și în trimestrul 2, dar compania nu a putut indica programul de livări pentru perioada aprilie – iunie, potrivit oficialului citat, care spusese anterior că

AstraZeneca intenționează să înceapă livrările către UE pe 15 februarie, conform planurilor inițiale.

„Volumele inițiale vor fi mai reduse decât s-a anticipat la început din cauza reducerii producției la un punct de fabricație din lanțul de aprovizionare european”, a spus un purtător de cuvânt al AstraZeneca.


Problemele AstraZeneca sunt la fabrica din Belgia a companiei partenere Novasep, potrivit sursei Reuters.

Autoritatea UE de reglementare pentru medicamente urmează să ia decizia privind autorizarea vaccinului AstraZeneca & Oxford University pe 29 ianuarie.

Contractul uniunii Europene cu AstraZeneca prevede 300 de milioane de doze, cu opțiunea de a cumpăra alte 100 de milioane. Compania s-a angajat să furnizeze la nivel global peste 3 miliarde de doze.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: