Compromis european pe galeria noilor lideri europeni: Ursula von der Leyen și Charles Michel ar urma să conducă Comisia și Consiliul European

Ursula von der Leyen, ministrul de apărare al Germaniei, este propunerea liderilor UE după trei zile de negocieri pentru şefia Comisiei Europene. “Consiliul European a… Mai mult

02.07.2019

România cumpără cele mai scumpe gazele naturale din Rusia: Un Raport pe T 1 din 2019. Harta importurilor UE

România a plătit cel mai mare preţ pe gazele naturale importate din Rusia în primul trimestru din 2019, 26,89 euro /MWh, potrivit Raportului trimestrial… Mai mult

02.07.2019

Deficitul la 5 luni, cu 80% mai mare decât cel din 2018: nu se investește în plan local, pentru a nu exploda deficitul general

Deficitul bugetar înregistrat după cinci luni din anul 2019 a fost de 14,7  miliarde lei, cu 80% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului… Mai mult

02.07.2019

Statul a accelerat împrumuturile în mai și iunie ca să recupereze sumele pierdute la începutul anului din cauza ”ordonanței lăcomiei”

Statul a împrumutat în prima jumătate a acestui an echivalentul a peste 38,8 miliarde de lei, peste jumătate din necesar, reiese din calculele cursdeguvernare.ro pe… Mai mult

01.07.2019

Cronicile

Asociația pentru Apărarea Statutului Procurorilor: SIIJ a comunicat date eronate despre dosarele preluate

de Vladimir Ionescu , 8.4.2019

Asociația Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor (AMASP) acuză conducerea Secției speciale pentru anchetarea magistraților (SIIJ) că a prezentat public date nereale privind situația dosarelor preluate, în special a numărului de dosare deschise prin autosesizare.

Organizația le cere lui Gheorghe Stan și Adina Florea (procurorul-șef și procurorul-șef adjunct al SIIJ) să publice ”o dezmințire oficială cu privire la datele furnizate în mod eronat”.

Asociația procurorilor arată că în conferință de presă din 28 februarie, procurorul șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a comunicat că:

a primit 1442 de dosare de la celelalte parchete

dintre acestea, 70% (995 dosare) aveau la bază sesizări din oficiu

Care este situația reală, obșinută de la unitățile de parchet din toată țara:

• în perioada octombrie 2018-martie 2019 au fost declinate 1025 de dosare penale în favoare SIIJ
  • din cele 1025 de dosare penale doar 38 de dosare au avut la bază o sesizare din oficiu a procurorilor
  • în 674 de dosare penale dintre cele declinate a fost începută urmărirea penală in rem
  • în 29 de dosare a fost începută urmărirea penală in personam

”Având în vedere datele comunicate oficial de parchete, care contrazic în mod flagrant informațiile date publicității de SIIJ, solicităm public atât procurorului șef al SIIJ, cât și procurorului șef adjunct al SIIJ să rectifice și să publice o dezmințire oficială cu privire la datele furnizate în mod eronat, în conferințe de presă și comunicate”, arată comunicatul Asociației.

Publicat la data de 8.4.2019

Noutățile din Educație anunțate de Ecaterina Andronescu: Bacalaureat cu grile de examen, legea educației desfăcută în 3 legi

Mariana Bechir

Proiectul noii Legi a educației a fost finalizat și va fi pus curând în dezbatere publică, pentru ca la toamnă să fie înregistrat în… Mai mult