Venitul mediu lunar al unui român a crescut în T3 cu 10% față de T3 din 2019. Modificările aduse de pandemie în alocarea cheltuielilor

Datele publicate de INS pentru trimestrul III 2020 arată că veniturile medii ale românilor au ajuns la nivelul de 2.068 lei lunar pe persoană și… Mai mult›
11.01.2021
”Nu-l putem lăsa doar pe Zuckerberg să decidă”: UE pregătește noi reglementări ale platformelor sociale după reacția acestora la revoltele din SUA

Lideri europeni privesc cu îngrijorare modul în care Facebook și Twitter au tratat în Statele Unite ”cazul Trump” și consideră că social media are nevoie… Mai mult›
11.01.2021
Deficitul comercial la 11 luni a ajuns la 7,5% din PIB-ul estimat – Dacia revigorează sectorul de mașini

Deficitul balanței comerciale a ajuns la 16,43 miliarde euro după primele 11 luni ale anului (circa 7,5% din PIB estimat), potrivit datelor publicate de INS.… Mai mult›
11.01.2021
Green Deal: România are capacități de stocare a gazelor de seră de 11.000 de ori mai mari decât stochează în realitate

Atingerea țintei UE de neutralitate climatică (zero emisii nete de gaze de seră) implică eforturi considerabile inclusiv de stocare a acestora, dar datele din România privind… Mai mult›
10.01.2021
ARPIM și-a completat echipa de conducere
de Vladimir Ionescu , 8.7.2020
Cecilia Radu (foto), Director General Novo Nordisk România, este noul Vice-Președinte al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), ales în cadrul Adunării Generale desfășurate la finalul lunii iunie.
Un comunicat al organizației precizează că alegerea unui nou Vice-Președinte a venit în contextul tranziției fostului ocupant al acestei poziții, Serge Nicollerat, Director General Servier România, într-o funcție de General Manager în altă țară, în cadrul Servier.
În board-ul ARPIM a fost ales și un nou membru: Sévan Kaloustian, managing director al Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson în România.
Cecilia Radu se alătură la conducerea ARPIM Alinei Culcea, Director General Amgen România, Președinte ARPIM, și lui Attila Fejer, Director General Eli Lilly România, Vice-Președinte ARPIM, care își păstrează pozițiile ocupate și până în prezent. Înainte de a fi aleasă Vice-Președinte, Cecilia Radu a fost membru în Board-ul ARPIM, începând din februarie 2019.
Cu o experiență de 19 ani în industria farmaceutică, Cecilia Radu, Director General Novo Nordisk România, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, după care a activat în industria farmaceutică, parcurgând toate treptele profesionale, de la reprezentant medical la poziții de management, atât în companii farmaceutice producatoare de medicamente inovative, cât și de medicamente generice.
,,Trăim vremuri provocatoare, dar pline de oportunități pentru industria farmaceutică. De aceea, îmi doresc să profit de această ocazie pentru a contribui semnificativ, împreună cu colegii din conducerea ARPIM, la reformarea sistemului de sănătate din România, în beneficiul pacienților”, a declarat Cecilia Radu.
Sévan Kaloustian, managing director al Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson în România, are peste 10 ani de experiență în industria farmaceutică. A absolvit un Doctorat în Farmacologie şi un program de masterat în farmaco-economie, ambele în cadrul Universităţii Montreal, Canada.
„Alături de colegii mei, voi contribui la creșterea impactului acțiunilor noastre, la accelerarea accesului la medicamente inovatoare, continuând efortul comun privind taxa clawback, modelul de stabilire a prețurilor, predictibilitatea reînoirii listei de medicamente compensate și conturarea unei legislații mai favorabile studiilor clinice”, a declarat Sévan Kaloustian.
Reprezentanții companiilor Roche România – Martine Draullette, Director General, Merck Sharp and Dohme România – Nicholas Renard, Director General și AbbVie România – Jorge Ruiz Benecke, Director General își păstrează poziția de membri ai board-ului, ocupată în acest mandat, iar Dan Zaharescu rămâne în conducerea asociaţiei, în calitate de Director Executiv.
Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM)-www.arpim.ro-este organizația care susține obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internaționale producătoare de medicamente originale, prezente în România.
Membrii ARPIM investesc permanent în cercetare și dezvoltare, cu scopul de a le oferi pacienților medicamente originale și inovatoare, care salvează anual mii de vieți. Principalul obiectiv al Asociației este creșterea accesului pacienților la medicamente, ameliorarea calității vieții pacienților și implicit creșterea speranței de viață a românilor.
ARPIM este afiliată la Federația Europeană a Industriei Farmaceutice (EFPIA)-www.efpia.com-organizația europeană care reunește cele mai importante companii farmaceutice internaționale, recunoscute datorită rezultatelor la nivelul comunității științifice internaționale.
Companiile farmaceutice membre ARPIM sunt: Abbvie, Amgen, Angelini, Astellas, AstraZeneca, Bayer, Berlin-Chemie Menarini, Boehringer Ingelheim, Boiron, Bristol Myers Squibb, Chiesi, Eli Lilly, Genesis, GlaxoSmithKline, Ipsen, Johnson & Johnson, Lundbeck, Merck Romania, Merck Sharp & Dohme, Novartis, Novo Nordisk, Pfizer, Roche, Sanofi, Servier, Takeda, UCB, Vifor.