joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 septembrie, 2020

Donald Trump intenționa să retragă toate trupele, cu excepția soldaților care protejează instalațiile petroliere

Armata SUA a anunţat vineri că a desfăşurat blindate grele în nord-estul Siriei, după mai multe incidente între forţele americane şi armata rusă. În regiune, Washingtonul menţine o prezenţă limitată.

Comandamentul central al armatei americane din Orientul Mijlociu (Centcom) a „desfăşurat un radar Sentinel, a crescut frecvenţa patrulelor aeriene deasupra zonelor controlate de forţele americane şi a desfăşurat vehicule de luptă Bradley” în această zonă controlat de SUA şi aliaţii săi kurzi, conform informaţiilor furnizate într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al Centcom, comandantul Bill Urban.

Aceste măsuri sunt menite să „apere forţele coaliţiei din această zonă şi să asigure că acestea îşi continuă misiunea (…) fără interferenţe”, a explicat purtătorul de cuvânt.


El nu a menţionat Rusia, dar în ultimele săptămâni au avut loc mai multe incidente între trupele americane şi forţele ruse desfăşurate de-a lungul frontierei cu Turcia, conform acordului cu Ankara.

La sfârşitul lunii august, şapte soldaţi americani au fost răniţi într-o coliziune cu un vehicul rus. Conform unor înregistrări video postate pe Twitter, după cât se pare filmate de martori şi chiar de partea rusă, blindate şi elicoptere ruse au încercat să blocheze vehicule americane şi apoi să le forţeze să părăsească zonă.

„Statele Unite nu urmăresc să intre în conflict cu nicio altă ţară din Siria, dar vor apăra forţele coaliţiei dacă este necesar”, a declarat comandantul Urban, citat de Agerpres.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Blindatele au fost transportate pe cale aeriană dintr-o bază din Kuweit, conform unui comunicat al purtătorului de cuvânt al coaliţiei antijihadiste, colonelul Wayne Marotto.


Vehiculele Bradley au fost retrase din această zonă anul trecut, ca urmare a deciziei preşedintelui american Donald Trump, care a încercat la începutul anului 2019 retragerea tuturor trupelor din Siria, cu excepția soldaților lăsați să protejeze instalațiile petroliere.

Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: