vineri

27 mai, 2022

Armata, pregătită să ajute MAI în cazul unui val important de migranți veniți dinspre Turcia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 martie, 2020

MApN este pregătit să sprijine intervenţia Ministerului Afacerilor Interne în cazul unui val semnificativ de migranți sosiți dinspre Turcia, a declarat Nicolae Ciucă, marți, la audierea din comisii.

„Ce se întâmplă în momentul de faţă în Siria, a fost inclusiv o şedinţă a Consiliului Nord-Atlantic şi există în analiză toate elementele bazate pe realitatea acţiunilor din teren. Nivelul de ameninţare nici nu poate să fie luat în discuţie că el nu există şi că nu sunt preocupări în acest sens. Datoria noastră este să fim pregătiţi şi să ne luăm toate măsurile astfel încât, în funcţie de evoluţie, să putem să avem răspuns. În ceea ce priveşte partea de migraţie atributul este al Ministerului Afacerilor Interne. Vă pot spune că există un plan comun de coordonare a activităţilor, iar Ministerul Apărării Naţionale are un rol complementar şi suntem în măsură să sprijinim toate deciziile şi acţiunile militarilor şi poliţiştilor de la Ministerul Afacerilor Interne”, a răspuns ministrul propus al Apărării.

Nicolae Ciucă a primit aviz pozitiv din partea membrilor comisiilor, primind 14 voturi „pentru” şi şase „împotrivă”.


Șeful diplomației europene, Josep Borrell, și comisarul responsabil cu managementul crizelor, Janez Lenarčič, fac o o vizită la Ankara, marți și miercuri, cu scopul de a discuta cu liderii Turciei despre escaladarea conflictului din provincia Idlib, din Siria, și despre condițiile oferite de Turcia refugiaților sirieni.

O reuniune extraordinară a miniștrilor de Externe ai UE este programată vineri la Zagreb, pentru negocierea unei poziții comune asupra crizei migrației care se petrece la granița dintre Turcia și Grecia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Aceste demersuri diplomatice sunt făcute după ce Ankara a amenințat că va deschide granița pentru a permite refugiaților sirieni să intre în Europa, dacă UE nu îi sprijină poziția în chestiunea siriană.

Există temeri că Europa s-ar putea confrunta cu o criză a refugiaților mai gravă decât cea din 2015, când au sosit în Europa ăeste un milion de migranți, dacă Turcia va deschide granițele pentru cei aproximativ 3,5 milioane de sirieni pe care-i găzduiește.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: