luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 iunie, 2019

Aproximativ 80 de profesori din județul Arad au protestat joi față de hotărârile luate „pompieristic”, ce „au bulversat sistemul de învățământ”. Profesorii au purtat tricouri albe cu mesajul „Dacă nu noi, atunci cine?” și „Educația înseamnă viitorul”.

Manifestația a fost organizată pe Facebook și nu este coordonată de sindicate, pe care protestatarii de la Arad le acuză de pasivitate și complicitate cu autoritățile.


Profesorii protestatari solicită încetarea deciziilor ce au generat, în ultimii ani, haos în sistemul de învățământ din România, conform mesajului postat pe Facebook de organizatorii protestului.

Nemulțumirile profesorilor:

  • unor manuale pentru elevi
  • încercarea de a transforma, în luna februarie, orele de sport de la învăţământul primar
  • ordine emise care a doua zi au fost retrase
  • decizii prin care s-au bulversat examenele naționale
  • încălcări ale Legii Educației Naționale
  • încălcări ale unor metodologii
  • ordine date și nepublicate în monitorul oficia
  • planul de școlarizare (cu tăieri și transformări) publicat cu foarte mare întârziere și care a bulversat elevii aflați în prag de Evaluare Națională 2019, părinții și profesorii
  • ‘Educația ne unește’”, startegia ce conține viziunea Ecaterinei Andonescu referitoare la viitorul învățământului românesc

Organizatorii au anunțat în anunțul publicat pe pagina de socializare că “nu doresc sprijin din partea niciunui partid politic“.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La protestul organizat la Arad a participat și inspectorul școlar Paul Barta, de la ISJ Arad, el fiind unul dintre organizatorii manifestației.


“Toți miniștrii au încercat să implementeze propria reformă în educație, fără să existe o consultare reală cu cei implicați și fără să existe o continuitate”, a declarat Paul Barta, citat de Agerpres.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: