luni

29 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 august, 2022

Compania de investiții Kingdom Holding, controlată de prințul saudit Alwaleed Bin Talal, a investit peste 526 de milioane de dolari în acțiunile Gazprom, Rosneft și Lukoil, în ajunul războiului din  Ucraina și în prima lună a acestuia.

Kingdom holding investit echivalentul de 365 milioane de dolari în riali în Gazprom și peste 52 milioane de dolari în Rosneft, pe 22 februarie, și peste 109 milioane de riali în Lukoil, între 22 februarie și 22 martie, potrivit Reuters.

Atrabia Saudită și Rusia au cele mai greu cuvânt de spus în alianța OPEC+, a cartelului țărilor exportatoare de petrol.


Președintele american Joe Biden și-a încheiat fără succese remarcabile o recentă vizită în Arabia Saudită, după ce relațiile sale cu regatul arab se răciseră, pentru că Joe Biden  l-a făcut responsabil pe prințul moștenitor Mohammed bin Salman (foto dreapta), conducătorul de facto al țării, de asasinatul jurnalistului contestatar Jamal Khashogii.

Relațiile dintre SUA și Arabia Saudită se îmbunătățesc odată cu vizita președintelui Joe Biden, de la jumătatea luni iulie

S-au semnat 18 acorduri bilaterale, dar Joe Biden (foto stânga) nu a obținut creșterea producției de petrol decât  în 2027, de la 12 la 13 milioane de barili pe zi.

Nu a fost mai convingător nici proiectul axei strategice regionale, care să se opună influenței crescânde a Iranului și a Chinei și din care să facă parte țările arabe, dar să fie integrat și Israelul.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: