marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 octombrie, 2020

La aproape doi ani de la interzicerea comercializării pungilor de plastic subțire și foarte subțire cu mâner, acestea sunt încă folosite în piețele, centrele comerciale și de către micii operatori comerciali, avertizează Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

”În urma unor vizite în piețele din București și din țară, am constatat comercializarea aproape exclusivă a pungilor de plastic. O inițiativă legislativă benefică pentru mediu și pentru sănătatea cetățenilor este încălcată constant de către operatorii comerciali fără niciun fel de sancțiuni”, transmite Asociația.

În schimb, marile lanțuri comerciale au pus în aplicare legea încă de la începuturi și nu au arătat abateri. Mai mult de atât, acestea derulează constant campanii de informare și educare a consumatorilor privind efectele nocive ale consumului de plastic de unică folosință.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În acest context, AOAR solicită autorităților avizate, Garda de Mediu şi Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului, să aplice controale periodice în toate piețele din București și din țară pe o corectă implementării legii.

Începând cu 1 iulie 2019, Parlamentul României a votat proiectul de lege 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor, astfel că se interzice, introducerea pe piaţa naţională a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire, cu mâner.


Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: