miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 februarie, 2022

Ministrul bielorus al apărării a acuzat duminică o intensificare a activităților militare de la granița cu Ucraina. În aceste condiții a fost făcut anunțul că exercițiile militare comune cu trupele rusești vor continua.

Trupele rusești vor rămân în consecință pe termen nedeterminat pe teritoriul fostei republici sovietice.

Peste 30.000 de militari ruși au fost mobilizați în Belarus, oficial pentru exerciții militare comune care urmau să se încheie duminică. Manevrele militare comune au debutat pe 10 februarie.


Oficial, ministrul bielorus a precizat că obiectivul comun ruso-bielorus este legat de „asigurarea unui răspuns adecvat a pregătirilor militare desfăşurate de persoane rău-intenţionate în apropiere de frontiere”.

Anunțul că militarii ruși rămân în Belarus a apărut după ce președintele Aleksander Lukașenko a mers la Moscova, acolo unde a avut noi discuții cu Vladimir Putin. Lukașenko a participat sâmbătă la exercițiul nuclear organizat de Rusia, exercițiu supervizat de președintele rus.

Jens Stoltenberg: Toate semnele indică că Rusia plănuiește un atac pe scară largă

Observatorii OSCE au raportat sâmbătă peste 1.500 de încălcări ale încetării focului în estul Ucrainei într-o singură zi, cel mai mare număr înregistrat în acest an.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Toate semnele indică faptul că Rusia plănuieşte un atac la scară largă asupra Ucrainei”, a declarat sâmbătă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.


Cu referire la cererea Rusiei ca NATO să garanteze că nu va primi Ucraina în Alianță, șeful NATO a precizat: ”Ajutăm Ucraina să îşi consolideze capacitatea de apărare. Oferim instruire, echipamente şi astfel ajutăm la integrarea euro-atlantică”. El a mai spus că, în prezent, este vorba mai puţin despre aderarea Ucrainei, ci „dacă acceptăm că o mare putere să dicteze unei alte ţări, prin forţă, ce poate şi ce nu poate face”.

Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: