sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iunie, 2019

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a decis, luni, majorarea cu 2,21% a tarifele de distribuție a energiei electrice pentru consumatorii alimentați la joasă tensiune, potrivit unui comunicat emis joi.

ANRE spune că modificarea „nu va conduce la creșteri ale prețului final plătit de clienții casnici pentru care furnizarea energiei electrice este asigurată în regim reglementat”.

Conform OUG 114/2018, prețurile finale la consumatorii casnici vor fi reglementate în următorii trei ani, în ciuda liberalizării anterioare. Experţii din domeniu, estimează efectul advers ar putea fi scumpirea energiei pentru consumatorii non-casnici, care ar urma să se transmită în economie şi să ajungă în preţul final al produselor.


ANRE justifică majorarea cu o analiză a „datelor transmise de operatorii de distribuţie concesionari și a calculelor veniturilor reglementate ale acestora, în conformitate cu prevederile metodologiilor de calcul aplicabile”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Noile tarife de distribuţie ar trebui să aibă „un impact pozitiv pentru siguranța și buna funcționare a sistemelor de distribuție”, potivit comunicatului citat.

 


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: