duminică

28 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 ianuarie, 2016

metrou-2O echipă de comisari de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București a amendat joi, cu 20.000 de lei, compania Metrorex pentru prestarea de servicii care puteau pune în pericol sănătatea și siguranța consumatorilor, anunță Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

„În urma primirii unei reclamații a unui consumator care și-a prins piciorul în spațiul dintre tren și marginea peronului, o echipă de comisari din cadrul CPC al Municipiului București s-a deplasat la stația de metrou Piața Victoriei pentru a verifica aspectele semnalate”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Autoritatea precizează că a aplicat o amendă contravențională de 20.000 lei pentru prestarea de servicii care puteau pune în pericol siguranța consumatorilor și că a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor.


Stația dublă de la Piața Victoriei este un nod important al rețelei de metrou, fiind una dintre cele mai tranzitate.

Problema dimensiunii peroanelor stațiilor de metrou din București a apărut în aprilie 2014, când sindicalistul Ion Rădoi a anunțat că peroanele tuturor celor 14 stații de pe Magistrala II de metrou (Berceni – Pipera) trebuie îngustate cu cel puţin 5 centimetri, deoarece noile trenuri comandate de administrația Metrorex sunt prea late pentru a putea circula.

Investiția de care vorbea șeful sindicatului de la Metrou se referă la achiziția a 16 trenuri de metrou, costul fiind de 97 milioane de euro, fără TVA. Dintre cele 16 garnituri, patru sunt fabricate integral în Spania, de Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), restul de 12 urmând a fi montate la uzina Atelierul CFR Grivița.

La data respectivă, conducerea Metrorex a dezmințit afirmațiile făcute de Rădoi, asigurând că peroanele nu vor fi îngustate.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: