ANOFM: Subvenții de 2.500 de lei pentru firmele care angajează tineri sau persoane de peste 50 de ani concediate în timpul pandemiei - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

ANOFM: Subvenții de 2.500 de lei pentru firmele care angajează tineri sau persoane de peste 50 de ani concediate în timpul pandemiei

9 septembrie, 2020

Firmele care angajează persoane care au împlinit vârsta de 50 de ani ce și-au pierdut locul de muncă în timpul stării de alertă sau de urgență sau tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani pot primi de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) cel mult 2.500 de lei pentru fiecare dintre acești angajați, a anunțat ANOFM.

Măsura a fost adoptată prin Ordonanța de Urgență nr. 92/2020 și prevede că banii se acordă angajatorilor care încadrează în muncă persoane din cele două categorii pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, până pe data de 31 decembrie 2020.

Potrivit actului normativ, persoanele din cele două categorii trebuie să fost în prelabil înregistrate ca șomeri în evidența agențiilor pentru ocuparea forței de muncă județene, respectiv a municipiului București.


Sprijinul financiar este de maximum 2.500 de lei, se acordă pe o perioadă de cel mult 12 luni și poate reprezenta cel mult 50% din salariul angajatului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De aceleași fonduri pot beneficia firmele care angajează cetățeni români ce lucrau în străinătate și care au fost concediați din motive neimputabile lor.

Pentru  acordarea  acestor sume, angajatorii încheie o convenţie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în raza căreia aceştia îşi au sediul social, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020, se precizează în comunicatul ANOFM.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr