duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 decembrie, 2012

Cancelarul german Angela Merkel îi avertizează pe germani că mediul economic va fi „mai dificil” în 2013 decât în 2012 şi îi îndeamnă la „răbdare” şi „curaj”, în alocuţiunea de Anul Nou.

„Mediul economic nu va fi mai uşor, ci mai dificil, anul viitor. Acest lucru nu trebuie să ne descurajeze, ci, din contră, să ne stimuleze”, afirmă Merkel în discursul ei, citat de Mediafax.

Evocând criza economică din Europa, conducătoarea celei mai importante economii europene îndeamnă la răbdare, în această alocuţiune al cărei text a fost comunicat presei duminică seara.


„Reformele pe care le-am decis (în Europa) încep să producă efecte. Dar avem, în continuare, nevoie de multă răbdare. Criza este încă departe să fie depăşită”, apreciază cancelarul, potrivit acestui text, difuzat de serviciul său de presă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Chiar dacă Germania beneficiază de o conjunctură economică mai bună decât majoritatea partenerilor săi europeni, ea a înregistrat o încetinire pe tot parcursul anului 2012. Astfel, ţara a înregistrat o creştere a Produsului său Intern Brut (PIB) de 0,2% în trimestrul trei, după creşteri de 0,3% în trimestrul doi şi de 0,5% în primul.

Numeroşi economişti prevăd o scădere a PIB-ului în ultimul trimestru. Potrivit Bundesbank, cea mai importantă economie europeană se confruntă cu o încetinire care ar putea să conducă inclusiv la o scurtă recesiune. Banca centrală germană prevede, de altfel, o cvasi-stagnare a economiei germane în 2013, cu o creştere a PIB-ului de doar 0,4%.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: