marți

18 ianuarie, 2022

Angela Merkel: Discuțiile NATO-Rusia ar trebui să includă teme ca atacurile cibernetice și știrile false

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 februarie, 2017

Cancelarul german Angela Merkel a declarant sâmbătă că ar vrea să discute cu Rusia chestiunile atacurilor cibernetice și a știrilor false, agenția Reuters considerând însă că este îndoielnic ca cel puțin problema știrilor false să poată fi rezolvată cu success înaintea alegerilor ce au loc anul acesta în țări din Europa.

“Știm că Rusia comunică foarte deschis faptul că vede războiul hibrid drept o formă de apărare”, a spus Angela Merkel la Conferința de Securitate de la Munchen când a fost întrebată despre problema știrilor false.

“Dacă ar fi să-mi doresc un lucru, cu siguranță ar fi foarte bine să punem această chestiune, de exemplu, în marja discuțiilor NATO-Rusia”, a afirmat cancelarul german.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cancelarul Merkel a reafirmat la reuniunea de la Munchen că relațiile Europei cu Rusia răman o provocare, dar este important să se coopereze cu Moscova pentru combaterea terorismului islamist.

“Lupta comună împotriva terorismului islamsit este o zonă unde avem aceleași interese și putem conlucra”, a spus liderul german la conferința la care a participat și vicepreședintele SUA, Mike Pence.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr