Ancheta poloneză identifică o explozie ca fiind cauza prăbușirii aeronavei prezidențiale - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Ancheta poloneză identifică o explozie ca fiind cauza prăbușirii aeronavei prezidențiale

11 aprilie, 2017

Bustul fostului președinte al Poloniei, Lech K aczynski, a fost dezvelit cu ocazia marcării a 7 ani de la tragedia din Rusia

Noua anchetă asupra accidentului aviatic din 2010, în care a murit fostul președinte al Poloniei Lech Kaczyński, indică faptul că o explozie a generat dezmembrarea în aer a aeronavei, a anunțat comisia de investigare luni, în ziua în care s-au împlinit 7 ani de la dezastru.

”În lumina testelor efectuate de către comisie putem afirma că cea mai probabilă cauză a exploziei a fost o încărcătură termobarică, ce a generat o undă de șoc masivă”, se afirmă într-un material video prezentat presei.

Șeful partidului de guvernământ din Polonia, Jarosław Kaczyński, fratele geamăn al fostului președinte mort în dezastrul aviatic în care și-au mai pierdut viața alți 95 de oameni, în majoritate demnitari ai statului polonez, afirmă de mult timp că prăbușirea aeronavei prezidențiale nu a fost un accident.


”Suntem din ce în ce mai aproape de adevăr”, a afirmat luni Jarosław Kaczyński, care și-a mai expus convingerea că din această cauză ”suntem o țintă a urii”. Vorbind în fața suporterilor adunați în fața palatului prezidențial din Varșovia, președintele Kaczyński a acuzat controlorii de trafic aerian ruși că ”fără nicio îndoială, în mod deliberat”, au direcționat greșit aeronava către sol.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul polonez al Apărării, Antoni Macierewicz,care a spus că dezastrul de la Smolensk a fost rezultatul u nei conspirații polono-ruse, l-a acuzat la începutul lunii martie pe fostul premier și actual președinte al Consiliului European Donald Tusk de ”trădare diplomatică” în fosta anchetă a dezastrului.

Înaintea declarațiilor de luni, șeful noii comisii de anchetă, Wacław Berczyński, a oferit postului național de televiziune câteva indicii legate de mersul investigației.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr