Analizele și investigațiile paraclinice se pot face oriunde în țară, cu bilet de trimitere - măsura, introdusă prin HG - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

Analizele și investigațiile paraclinice se pot face oriunde în țară, cu bilet de trimitere – măsura, introdusă prin HG

24 noiembrie, 2020

Asiguraţii pot efectua analizele de laborator şi investigaţiile paraclinice oriunde în țară, în baza unui bilet de trimitere din partea medicului. Măsură a fost introdusă printr-o Hotărâre de guvern adoptată luni seara și va fi aplicată începând cu 1 decembrie. În prezent, aceste servicii puteau fi acordate doar de către furnizorii de servicii medicale paraclinice care se aflau în relaţie contractuală cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate ca şi medicul care a emis biletul de trimitere, adică în același județ.

„Această reglementare este necesară pentru a facilita accesul asiguraţilor la investigaţiile paraclinice recomandate de medicii specialişti”, a declarat preşedintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, citată într-un comunicat al instituției.

În curând, anunță CNAS, o decizie similară va fi luată și pentru medicamente, astfel încât ele să poată fi eliberate de toate farmaciile din țară. Acest proiect este în curs de finalizare, dar autoritățile au nevoie de o perioadă de testare pentru a exista certitudinea că, odată implementat, va funcţiona fără sincope.


Furnizorii de servicii paraclinice care au încheiate două contracte, cu casa de asigurări de sănătate în a cărei rază administrativ-teritorială îşi au sediul lucrativ, filiale sau puncte de lucru înregistrate şi autorizate şi cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti vor rămâne în relaţie contractuală cu o singură casă de asigurări de sănătate pentru care vor opta.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Prevederile vor reduce birocrația din sistem, prin eliminarea evidenţelor distincte şi a raportărilor lunare ale serviciilor prestate către cele două case de asigurări cu care aveau încheiate contracte, mai spune comunicatul CNAS.

Noutăți introduse anul acesta de CNAS:


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr