marți

16 iulie, 2024

4 ianuarie, 2022

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a descoperit un prejudiciu estimat la aproape 40,7 milioane de lei „reprezentând TVA de plată în sarcina a 14 firme din Bulgaria. Firmele respective „s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale” în perioada 1 februarie 2020 – 30 noiembrie 2020, spune un comunicat al ANAF.

Prejudiciul a fost realizat prin simularea achiziționării de autoturisme rulate în Bulgaria, în timp ce livrarea și înmatricularea se realiza de fapt în România. Iar tranzacțiile nu erau declarate.

Autovehiculele au fost promovate spre vânzare pe site-urile AUTOVIT.ro și OLX.ro, fiind livrate și înmatriculate definitiv pe teritoriul României, potrivit analizei documentelor puse la dispoziția echipelor de control și de către clienții finali, proprietari ai autovehiculelor înmatriculate pe teritoriul țării noastre.


Firmele controlate de inspectorii ANAF erau specializate în efectuarea de achiziții de autovehicule second hand de la diverși furnizori din spațiul intracomunitar.

Se ocupau inclusiv de transportarea, descărcarea, recepția și livrarea autovehiculelor direct în România, unde erau ulterior livrate și vândute către persoane fizice și juridice, fără ca aceste tranzacții să fie declarate și fără ca societățile să se înregistreze în scopuri de TVA în țara noastră.

Astfel, societățile nu raportau în Bulgaria achizițiile intracomunitare efectuate de la partenerii din Comunitatea Europeană, deși aceștia din urmă declarau livrări intracomunitare scutite de TVA către societățile bulgărești, potrivit ANAF.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: