vineri

9 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 februarie, 2017

Atingerea obiectivelor de creştere economică de 5,2% „impune intensificarea eforturilor de creştere a capacităţii de colectare a veniturilor bugetare şi realizarea minuţioasă a programului de investiţii propus”, în condiţiile încadrării într-un deficit bugetar de maximum 3%, susţine Camera de Comerţ Americană în România, AmCham România, într-un comunicat emis marţi.

„În contextul dezbaterilor publice privind bugetul de stat pentru anul 2017, AmCham România reiterează importanţa unei construcţii bugetare echilibrate, concentrată pe o creştere economică şi pe investiţii, care să confere stabilitate, predictibilitate şi, în egală măsură, sustenabilitate măsurilor adoptate în scopul dezvoltării economiei”, spune comunicatul AmCham.

Colectarea

AmCham România aprecizează că trebuie „evitate schimbările politicii fiscale”, în atingere ţintei „ambiţioase de creştere a veniturilor bugetare anticipate până la 254,72 miliarde lei, faţă de nivelul înregistrat anul anterior, de 223,72 miliarde lei”.


Este crucială accelerarea proiectelor existente de întărire a capacităţii administrative a autorităţii fiscale, în scopul creşterii nivelului de colectare a veniturilor bugetare şi pentru combaterea evaziunii fiscale, odată cu modernizarea administraţiei publice în general”, spun oficialii AmCham România.

Investițiile

Pe de altă parte, AmCham România consideră „extrem de importantă respectarea angajamentului de alocare pentru investiţii a 39,4 miliarde lei, care vor avea o contribuţie majoră în recuperarea rîmânerii în urmă a sectoarelor cheie precum educaţia, sănătatea, infrastructura sau cercetarea şi dezvoltarea”.

Este în defavoarea dezvoltării României pe termen mediu şi lung să se renunţe din nou la investiţii sau să se schimbe politicile fiscale, pentru atingerea ţintelor bugetare”.

Un astfel de comportament macroeconomic ar avea un „impact direct şi imediat asupra comunităţii de afaceri, principalul contributor la bugetul de stat”, atrage atenţia AmCham România.


Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este „o asociaţie de prim rang de advocacy şi dezvoltare a afacerilor”, înfiinţată în anul 1993 de un grup de companii americane.

În 2015, AmCham România reunea 400 de companii americane, internaţionale şi locale, mari şi mici, care au realizat investiţii totale de peste 20 miliarde dolari, cerând în jur de 250.000 de locuri de muncă, potrivit datelor proprii.

AmCham România este membră a US Chamber of Commerce şi a reţelei europene AmChams in Europe.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: