luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 aprilie, 2016

faritAmbasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin (foto), a fost convocat de către viceministrul de externe Lilian Darii la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) pentru a da explicaţii cu privire la informaţiile recente potrivit cărora Federaţia derulează o campanie de recrutare a cetăţenilor moldoveni în rândul forţelor armate ale Kremlinului, se arată într-un comunicat oficial al MAEIE.

„Viceministrul Darii și-a exprimat nedumerirea fată de acțiunile respective care poartă un caracter provocator, indicând asupra faptului că acestea contravin legislației Republicii Moldova și normelor dreptului internațional. El a cerut șefului misiunii diplomatice a Federației Ruse să intervină în această situație pentru a contribui la încetarea unor asemenea acțiuni”, se precizează în poziţia oficială a Chişinăului.

La finele săptămânii, în presa locală a fost publicat un articol în care se susţine, având ca probă o fotografie, că Rusia a lansat o campanie de recrutare a cetăţenilor moldoveni în propriile forţe armate la Tighina, în regiunea transnistreană.


În fotografia publicată de deschide.md, care a fost primită pe adresa redacţiei, se observă mai multe persoane în ceea ce par a fi uniforme ale Armatei Federaţiei Ruse care sunt poziţionate în faţa a două corturi între care se află un banner pe care scrie, în limba rusă, „Înrolăm cetățeni în serviciul militar prin contract al Federației Ruse”. În dreptul unui cort se află două steaguri, al Federaţiei Ruse şi al forțelor de Menținere a Păcii din Zona de Securitate.

moldova
Sursă: moldova.md

 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: