miercuri

24 aprilie, 2024

24 martie, 2021

Profitul operaţional al Alpha Bank România a crescut cu 13% în 2020 faţă de anul precedent, ajungând la 32,8 milioane euro, pe fondul unei reduceri de 7% a costurilor, potrivit rezultatelor anunțate de bancă.

„Datorită mediului economic dificil au fost implementate iniţiative de optimizare a bazei de costuri, în special în zona administrativă. (…) Mai mult, ne-am adaptat rapid la noul context, accelerând dezvoltarea în zona de transformare digitală pentru a putea oferi clienților noștri soluții şi servicii îmbunătățite”, spune un comunicat al  Alpha Bank România.

Profitul brut înregistrat în perioada analizată s-a situat la 21,3 miliarde euro, „reflectând atât o performanţă operaţională bună, cât şi un management solid al creditelor neperformante”, spune Alpha Bank.


Portofoliul de credite al Alpha Bank Romania a ajuns la 2,6 miliarde euro, la finalul anului 2020, „marcând o evoluţie constantă comparativ cu 2019 în principal ca urmare a intensificării activității de creditare pe segmentele IMM şi credite de locuință. Pe fondul unei cereri ridicate venite din partea sectorului rezidențial, Alpha Bank Romania a înregistrat vânzări record în 2020. În aceeaşi perioadă, soldul depozitelor atrase de la clienţi a marcat un avans de 2% la 2,6 miliarde euro”, potrivit datelor bănciii.

Alpha Bank România „a continuat să genereze valoare pentru acţionarii săi în pofida provocărilor noului context macroeconomic. Veniturile operaţionale şi-au demonstrat rezilienţa în ciuda trendului puternic descendent al ratelor de dobândă, înregistrând un declin de doar 2.8% la 137,8 miliarde euro”.

Devoltarea digitală și durabilă

Banca și-a extins rețeaua de ATM 24 Banking, implementând tehnologii de tip ‘self-service’ cu acces la servicii 24/7.

Totodată Alpha Bank România și-a consolidat poziția pe piața soluțiilor de e-commerce, înregistrând o creștere de 85% a volumelor față de anul precedent.

(Citiți și: „Alpha Bank anunță primul comerciant din România care va înlocui POS-ul clasic cu telefonul mobil”)


Banca a continuat dezvoltarea ecosistemului de plăți pus la dispoziția clienților săi prin accesul la portfofele digitale cu posibilitatea înrolării cardurilor Alpha Bank Romania în aplicațiile Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay și Fitbit Pay.

A fost lasnsată cu succes succes prima aplicație Tap-to-Phone sub numele de Alpha phonePOS. În același timp, „consolidarea relațiilor cu partenerii noștri ne-a permis să devenim prima bancă pe piața locală care acceptă carduri UnionPay International în rețeaua sa de bancomate și POS-uri”, spune comunicatul băncii.

„Întrucât promovăm responsabilitatea faţă de mediu şi eficienţa energetică, Alpha Bank Romania a fost printre primele bănci locale care s-au alăturat Schemei Pilot din cadrul iniţiativei Europene Energy Efficient Mortgage, un proiect pan-European ce vizează crearea unui mecanism prin care instituţiile de credit sunt încurajate să finanţeze construcţia şi renovarea clădirilor eficiente din punct de vedere energetic, cu scopul asigurării unei dezvoltări durabile”, postrivit sursei citate.

Provocările anului 2020

„2020 a fost un an provocator, plin de incertitudini cauzate de pandemia cu Covid-19, ale cărei efecte s-au făcut simţite atât la nivelul persoanelor fizice, cât şi la nivelul companiilor şi economiei în general.

În ciuda mediului macroeconomic agitat, Alpha Bank Romania a reușit să reacționeze cu promptitudine și să-și valorifice flexibilitatea, spiritul inovator și deschiderea față de toţi stakeholderii, pentru a fi alături de clienții săi în această perioadă de criză, pentru a asigura deplina protecție a angajaților săi, pentru a asigura soliditatea bilanțul şi pentru a menţine angajamentul faţă de acţionari.

În ciuda adversităților, am răspuns cu rapiditate gestionând adecvat resursele, venind proactiv în întâmpinarea nevoilor clienților noștri și oferind măsuri de sprijin, fie sub forma amânărilor la plată, fie sub formă de acces la finanțare și lichiditate. Am participat activ la programul IMM Invest, facilitând accesul la capital pentru clienții noștri, susținând astfel, revenirea economică”, spune Alpha Bank România.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: