luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 ianuarie, 2013

Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica şi-au retras miercuri candidaturile la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, înaintea şedinţei Plenului CSM care urma să fie ales vicepreședintele forului.

În 4 ianuarie, Ghica (foto) și Danileț și-au depus candidaturile pentru funcția de vicepreședinte al CSM, după ce procurorul Oana Schmidt Hăineală fusese aleasă preşedinte al Consiliului.

Ulterior, un ONG al judecătorilor – Asociația Magistraților din România (AMR) – a cerut anularea rezultatului alegerii lui Hăineală la șefia CSM, pe motiv că un procuror, care prin natura funcției este supus subordonării ierarhice, nu poate fi președintele CSM.


De asemenea, AMR a cerut demisia membrilor CSM pe motiv că în Consiliu sunt disensiiuni și opacitate în decizii, care ar afecta încrederea în sistemul judiciar.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În acest context, împotriva lui Cristi Danileț și Alina Ghica adunările generale ale judecătorilor de la curţile de apel şi judecătorii au proceduri de revocare din CSM.

 


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: