luni

22 iulie, 2024

12 octombrie, 2017

”Sprijinul politic pentru Viorel Ilie este menținut, deci nu suntem de acord cu o demisie a acestuia. Poziția noastră o vom comunica domnului prim-ministru”, a anunțat joi președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, după o reuniune a conducerii partidului.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că remanierea este un atribut al premierului, dar a repetat de câteva ori că ministrul Viorel Ilie se află în altă situație decât cea în care se află ”celelalte două doamne”, despre care premierul afirmă că nu au imagine bună la Bruxelles. Ministrul pentru Relația cu Parlamentul, afirmă Călin Popescu Tăriceanu, nu are nimic în comun cu Bruxelles, cu ”fondurile europene”.

Președintele ALDE a găsit justificări și pentru menținerea lui Sevil Shhaideh și Rovana Plumb în echipa guvernamentală, apreciând că nu este de acord ca ”DNA să facă guvernul”.


De precizat că liderul ALDE a folosit folosit prilejul întâlnirii cu presa pentru a se răfui cu procurorii, spunând că situația prezentă este una ”artificial creată”.

”Important este ce vom face în continuare, văd că nu mai discutăm chestiuni esențiale: ce se întâmplă cu drepturile cetățenilor, care sunt călcate în picioare,  ce se întâmplă cu abuzurile DNA. Obiectivul nostru rămâne reforma Justiției, pentru a întări statul de drept și pentru a desființa statul paralel.” a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a evit răspunsul tranșant la întrebarea: cum va proceda ALDE dacă premierul insistă cu demiterea lui Viorel Ilie, va ieși de la guvernare?  Tăriceanu a vorbit doar despre dorința de a menține în continuare coaliția de guvernare, de a acorda sprijin Guvernului, pentru ”stabilitatea” României.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: