21 ianuarie, 2020

Un număr de 16 elevi cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani au fost transportați marți la spitalele Grigore Alexandrescu și Marie Curie, din cauza stării de disconfort respirator. Cu câteva ore înainte, școala fusese igienizată, după apariția unor cazuri de gripă.

Ceilalți elevi prezenți au fost transportați la Școala 102, până când vor fi prleuați de familii, a declarat, pentru Digi24, Marina Manea, reprezentantul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.


Potrivit acesteia, niciunul dintre copiii de la Școala 133, evacuată după deratizare, nu a manifestat simptome grave.

Imediat după ce elevii au acuzat probleme de respirație, ISU a trimis o autospecială pentru victime multiple, pentru evacuarea medicală la fața locului a copiilor.

„La caz au fost direcționate ambulanțe SMURD și un echipaj CBRN pentru a identifica sursa”, au precizat reprezentanți ai ISU București.

Școala a permis accesul elevilor și personalului la numai câteva ore după dezinfecție, deoarece procesul verbal semnat după această acțiunea nu prezia nicio interdicție în acest sens.


ISMB susține că nu e vorba de gaz toxic, cum au anunțat reprezentanții ISU.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 exclud posibilitatea ca dezinfecția să fi afectat elevii duși al spital.

”Operațiunea a avut loc aseară. A fost această dezinsecție. Tura de dimineață nu a avut nicio problemă, câțiva de la tura de după amiază au zis că îi doare capul. Toată procedura a fost respectată, s-a așteptat 6 ore, ca dovadă că elevii din tura de dimineață nu au avut nicio problemă”, a declarat Cristian Zărescu, consilier al primarului de la Sectorul 4, intervievat de Realitatea.

Măsura de evacuare a fost luată de teama de a nu se repeta cazul de la Arad, unde, în urmă cu o săptămână, 36 de copii şi 4 adulţi au ajuns luni la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), cu erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături ce au fost provocate de dezinsecția de la Liceul Teoretic “Adam Muller Guttenbrun”.

Verificările au arătat că a fost folosit un biocid interzis din aprilie 2019, combinat cu unul ce avea o concentrație de patru ori mai mare decât cea normală, a explicat atunci Mioara Comana, directorul Inspecției Sanitare de Stat.

O altă neregulă a fost identificată în acte, unde dezinsecția s-ar fi efectuat în decembrie, deși, în realitatea, ea a avut loc vineri, pe 10 ianuarie.

În decembrie 2019, o femeie și doi copii au murit la Timișoara,  într-un bloc în care deratizarea a fost făcută cu substanțe toxice folosite în agricultură și sunt interzise în locuințe.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: