vineri

21 iunie, 2024

20 ianuarie, 2013

Bilanțul morților în rândul românilor în incidentul terorist din Algeria a ajuns la doi, a informat duminică Ministerul român al Afacerilor Externe, care acuză faptul că nu a primit informații complete de la autoritățile algeriene privindu-l pe al doilea român care și-a pierdut viața.

„În după amiaza zilei de 20 ianuarie, autorităţile algeriene au informat oficial Ambasada României de la Alger că unul dintre cetăţenii români care se aflase în complexul de la In Amenas în timpul atacului terorist a încetat din viaţă. Din informaţiile obţinute de autorităţile române, rezultă că decesul a intervenit, în spital, urmare a rănilor grave suferite, înregistrate anterior”, a precizat MAE.

Sâmbătă, premierul Victor Ponta și MAE au anunțat că un singur român a murit în urma luării de ostatici de la compexul energetic In Amenas, alți patru conaționali care lucrau acolo fiind salvați teferi.


Duminică, însă, după ce MAE a primi confirmarea că un al doilea român a murit la spital, în urma rănilor suferite, ministrul Titus Corlățean a susținut că ar fi gestionat în alt mod situația, dacă ar fi știut starea reală a victimei.

„Sâmbătă am aflat că a fost eliberat, printr-o operaţiune a armatei algeriene, într-un grup mai larg, de 20 de cetăţeni, şi că ar fi internat în spital. Această informaţie a fost confirmată ulterior, inclusiv aseară am aflat pe sursă occidentală că era în spital. Ce am regretat a fost că informaţia care ne-a fost furnizată nu a fost completă şi nu ni s-a spus că există o problemă de sănătate serioasă, care i-ar putea pune în pericol viaţa, pentru că dacă ştiam altfel gestionam, inclusiv comunicarea cu familia”, a explicat Titus Corlățean.

La rândul său, secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a exprimat ”dezamăgirea” instituției față de modul în care au comunicat autoritățile de la Alger.

””MAE îşi exprimă profunda dezamăgire pentru faptul că autorităţile algeriene nu au informat corect, complet şi la timp în legătură cu situaţia reală de sănătate a cetăţeanului român”, a spus Cazanciuc.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: